11.2 C
Athens

Στη Θεσσαλονίκη οι δύο τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία – Βαρύ πένθος στον ΠΑΟΚ

Must read

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν οι δύο εκ των τριών τραυματιών του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος στη Ρουμανία με οπαδούς του ΠΑΟΚ, την ώρα που η πόλη πενθεί τους επτά αδικοχαμένους νέους.
  • Προσγειώθηκε λίγο μετά τις 13:10 στο αεροδρόμιο Αεροδρόμιο Μακεδονία το αεροσκάφος–ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε δύο από τους τρεις τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στη Ρουμανία, με θύματα οπαδούς του ΠΑΟΚ.
  • Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Τιμισοάρα λίγο μετά τις 11:30 και η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε μια κρίσιμη επιχείρηση διακομιδής, υπό αυξημένα μέτρα ετοιμότητας.

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν οι δύο εκ των τριών τραυματιών του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος στη Ρουμανία με οπαδούς του ΠΑΟΚ, την ώρα που η πόλη πενθεί τους επτά αδικοχαμένους νέους.

Προσγειώθηκε λίγο μετά τις 13:10 στο αεροδρόμιο Αεροδρόμιο Μακεδονία το αεροσκάφος–ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε δύο από τους τρεις τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στη Ρουμανία, με θύματα οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Τιμισοάρα λίγο μετά τις 11:30 και η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε μια κρίσιμη επιχείρηση διακομιδής, υπό αυξημένα μέτρα ετοιμότητας.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου οι τραυματίες

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου οδηγήθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για τις απαραίτητες εξετάσεις. Στη συνέχεια θα παραμείνουν στη μονάδα βραχείας νοσηλείας έως ότου ολοκληρωθεί η εισαγωγή τους στις αντίστοιχες κλινικές.

Ο τρίτος τραυματίας, που φέρει σοβαρότερα τραύματα, παραμένει νοσηλευόμενος στη Ρουμανία, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του δεν επιτρέπει ακόμη τη μεταφορά του.

Βουβό πένθος έξω από την Τούμπα

Την ίδια ώρα, βαρύ παραμένει το κλίμα έξω από το γήπεδο της Τούμπα. Οπαδοί του ΠΑΟΚ, φίλαθλοι άλλων ομάδων και απλοί πολίτες καταφθάνουν συνεχώς για να αφήσουν λουλούδια, κεριά και προσωπικά αντικείμενα στη μνήμη των επτά νέων που έχασαν τη ζωή τους.

Η Θύρα 4 παραμένει ανοιχτή, με το μεγάλο πανό «Καλό Παράδεισο Αδέλφια» να δεσπόζει στον χώρο, αποτυπώνοντας τη συλλογική οδύνη για τους αδικοχαμένους νέους από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Κατερίνη και τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Παρουσίες και συλλυπητήρια

Στο σημείο βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέφθηκε την Τούμπα αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας προς τις οικογένειες των θυμάτων και τον σύλλογο του ΠΑΟΚ. Νωρίτερα είχε βρεθεί στο γήπεδο και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Το παρών έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δηλώνοντας συγκλονισμένος από την τραγωδία, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται επίσκεψη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, συνοδευόμενου από στελέχη της δημοτικής αρχής και ανθρώπους που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του συλλόγου.

Κλειστή η κερκίδα στο ματς με Λυών – Αφιέρωμα με Πανσερραϊκό

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε ότι η κερκίδα των φιλοξενουμένων θα παραμείνει κλειστή στη σημερινή ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Λυών, καλώντας τους Έλληνες φιλάθλους να σεβαστούν απόλυτα τις οδηγίες των γαλλικών αρχών.

Παράλληλα, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκός, παίκτες, διοίκηση και φίλαθλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στους επτά αδικοχαμένους νέους, σε έναν αγώνα αφιερωμένο στη μνήμη τους.

- Advertisement -spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest article