11.2 C
Athens

Ιερά Οδός: Οδηγός παράτησε αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές – Χάος στον Προαστιακό και καθυστέρηση 63 λεπτών για Θεσσαλονίκη

Must read

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Οδηγός εγκατέλειψε αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές στην Ιερά Οδό, προκαλώντας σοβαρές καθυστερήσεις στον Προαστιακό και στο τρένο Αθήνα–Θεσσαλονίκη.
  • Ένα εξωφρενικό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (31/1), όταν οδηγός εγκατέλειψε το όχημά του εντός της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Ιεράς Οδού, προκαλώντας άμεση διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.
  • Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 06:00 το πρωί, με τη σιδηροδρομική κυκλοφορία να διακόπτεται και στις δύο κατευθύνσεις στο τμήμα Ρέντη – Αθήνα.

Οδηγός εγκατέλειψε αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές στην Ιερά Οδό, προκαλώντας σοβαρές καθυστερήσεις στον Προαστιακό και στο τρένο Αθήνα–Θεσσαλονίκη.

Ένα εξωφρενικό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (31/1), όταν οδηγός εγκατέλειψε το όχημά του εντός της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Ιεράς Οδού, προκαλώντας άμεση διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 06:00 το πρωί, με τη σιδηροδρομική κυκλοφορία να διακόπτεται και στις δύο κατευθύνσεις στο τμήμα Ρέντη – Αθήνα.


Σημαντικές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία επιβατών

Η διακοπή της κυκλοφορίας είχε ως αποτέλεσμα:

  • μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού,

  • σημαντική ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες,

  • καθυστέρηση ακόμα και σε υπεραστικό δρομολόγιο μεγάλης απόστασης.

Συγκεκριμένα, το τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αναχώρησε με 63 λεπτά καθυστέρηση, λόγω του αποκλεισμού της γραμμής.


Αποκατάσταση της κυκλοφορίας λίγο πριν τις 08:00

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για την ασφαλή απομάκρυνση του οχήματος από τις γραμμές, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 08:00, και συγκεκριμένα στις 07:40.

Παρά την αποκατάσταση, αναμενόταν να συνεχιστούν καθυστερήσεις σε ορισμένα δρομολόγια λόγω της αλυσιδωτής επίδρασης του συμβάντος.


Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Hellenic Train ανέφερε:

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, στις 06:05 σήμερα το πρωί, σημειώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Ρέντη – Αθήνα, λόγω οχήματος που βρισκόταν εντός της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Ιεράς Οδού, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις.

Κατόπιν ολοκλήρωσης των απαραίτητων ενεργειών για την ασφαλή απομάκρυνση του οχήματος, η σιδηροδρομική κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 07:40.

Λόγω του συμβάντος η αμαξοστοιχία IC50 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) αναχώρησε με 63 λεπτά καθυστέρηση, ενώ αναμένονται και σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού.»

- Advertisement -spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest article