- Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση του κόμματος «Σπαρτιάτες», που αφορούσε την κατηγορία εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.
- Αθώοι κρίθηκαν οι 13 κατηγορούμενοι στην υπόθεση που αφορούσε το κόμμα των «Σπαρτιατών», σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, το οποίο εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση που σχετιζόταν με την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.
- Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα αθώους τους 11 νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος από την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων, ενώ αθώος κρίθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης – καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή – ο οποίος δικάστηκε για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων.
Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση του κόμματος «Σπαρτιάτες», που αφορούσε την κατηγορία εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.
Αθώοι κρίθηκαν οι 13 κατηγορούμενοι στην υπόθεση που αφορούσε το κόμμα των «Σπαρτιατών», σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, το οποίο εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση που σχετιζόταν με την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα αθώους τους 11 νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος από την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων, ενώ αθώος κρίθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης – καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή – ο οποίος δικάστηκε για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων. Παράλληλα, αθώος κρίθηκε και ο συγκατηγορούμενός τους δικηγόρος, ο οποίος είχε παραπεμφθεί για συνέργεια στην πράξη των βουλευτών.
Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα τη δημόσια συζήτηση και τη Δικαιοσύνη, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είχε μιλήσει τότε για «μαφιόζικες μεθόδους» εντός του κόμματος και για «αφανή ηγεσία», αφήνοντας αιχμές ότι υπήρχε καθοδήγηση των βουλευτών από τον Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο, ο κ. Στίγκας, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη, στη συνέχεια ανασκεύασε τις αρχικές του δηλώσεις, υποστηρίζοντας πως είχε μιλήσει υπό καθεστώς έντονης ταραχής, λόγω της απουσίας βουλευτών του κόμματος από συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τον Αύγουστο του 2023.
Υπενθυμίζεται ότι και σε πρώτο βαθμό, το Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων είχε κηρύξει αθώους τους 13 κατηγορούμενους, μετά από αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση, η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αποδείχθηκε εξαπάτηση εκλογέων. Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η υπόθεση ολοκληρώνεται εκ νέου με αθωωτική κρίση, επιβεβαιώνοντας το αποτέλεσμα του πρώτου βαθμού.




