- Στήριξη στην κινητοποίηση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετά το ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Oil One Στο πλευρό του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, των κατοίκων και των φορέων της περιοχής βρέθηκε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, αμέσως μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Oil One στη Δραπετσώνα.
- Το περιστατικό προκλήθηκε από υπερθέρμανση ελαίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν καπνοί που κάλυψαν μεγάλο μέρος της περιοχής της Δραπετσώνας.
- Πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση δεξαμενών καυσίμων Ο Δήμαρχος Περάματος υπενθύμισε ότι μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου στα «Καζάνια» στο Ικόνιο Περάματος, η δημοτική αρχή έχει εντείνει τις πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση για την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από την περιοχή.
Στήριξη στην κινητοποίηση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετά το ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Oil One
Στο πλευρό του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, των κατοίκων και των φορέων της περιοχής βρέθηκε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, αμέσως μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Oil One στη Δραπετσώνα.
Το περιστατικό προκλήθηκε από υπερθέρμανση ελαίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν καπνοί που κάλυψαν μεγάλο μέρος της περιοχής της Δραπετσώνας.
Πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση δεξαμενών καυσίμων
Ο Δήμαρχος Περάματος υπενθύμισε ότι μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου στα «Καζάνια» στο Ικόνιο Περάματος, η δημοτική αρχή έχει εντείνει τις πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση για την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από την περιοχή.
Όπως επισημαίνεται, οι εγκαταστάσεις αυτές θεωρείται ότι αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων, τόσο στο Πέραμα όσο και στους όμορους δήμους.
Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι μια ενδεχόμενη μεγάλη πυρκαγιά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια καταστροφή αντίστοιχη με το «Νέο Μάτι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
«Δεν μπορούν οι πόλεις μας να ζουν με τη συνεχή αγωνία»
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος τόνισε:
«Με αφορμή το σημερινό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Oil One στη Δραπετσώνα, αποδεικνύεται ότι ο κίνδυνος είναι σοβαρός και η αντίδρασή μας είναι απαραίτητη. Δεν μπορούν οι πόλεις μας να ζουν με τη συνεχή αγωνία ενός ατυχήματος».
Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ο Δήμαρχος Περάματος κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην παλλαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
«Σας καλούμε αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, έξω από τις εγκαταστάσεις της Oil One», ανέφερε χαρακτηριστικά σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με στόχο να εκφραστεί η έντονη ανησυχία των κατοίκων για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας τους.




