- Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ανακοίνωσε ο Δήμος, με εκδηλώσεις μνήμης, παρελάσεις και συμμετοχή σχολείων και φορέων.
- Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος καλούν τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
- Τρίτη 24 Μαρτίου – Εκδηλώσεις σε σχολεία και καταθέσεις στεφάνων Οι εορτασμοί ξεκινούν την Τρίτη 24 Μαρτίου με εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης.
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ανακοίνωσε ο Δήμος, με εκδηλώσεις μνήμης, παρελάσεις και συμμετοχή σχολείων και φορέων.
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος καλούν τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Τρίτη 24 Μαρτίου – Εκδηλώσεις σε σχολεία και καταθέσεις στεφάνων
Οι εορτασμοί ξεκινούν την Τρίτη 24 Μαρτίου με εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης.
Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Δραπετσώνα, με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Η τελετή περιλαμβάνει:
-
Επιμνημόσυνη δέηση
-
Καταθέσεις στεφάνων από μαθητές
-
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
-
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Μαθητική συνάντηση παραδοσιακών χορών
Την ίδια ημέρα, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» θα πραγματοποιηθεί η 20ή Μαθητική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών, με συμμετοχή μαθητών από σχολεία του δήμου.
Τετάρτη 25 Μαρτίου – Δοξολογία και κεντρικές εκδηλώσεις
Ανήμερα της επετείου, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις 07:30 π.μ.
Στις 10:00 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, παρουσία των αρχών και φορέων της πόλης.
Στη συνέχεια, στο Ηρώο της Πλατείας Κύπρου θα πραγματοποιηθούν:
-
Επιμνημόσυνη δέηση
-
Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο
-
Καταθέσεις στεφάνων από φορείς και συλλόγους
-
Τήρηση σιγής και Εθνικός Ύμνος
Παρέλαση μαθητών και συλλόγων
Η μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι, με τα τμήματα να παρελαύνουν κατά τετράδες στη διαδρομή:
Μικράς Ασίας → Κωνσταντινουπόλεως → Λεωφόρος Δημοκρατίας
Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί στη συμβολή Λεωφόρου Δημοκρατίας και Αλ. Παπαναστασίου.
Σημαντικές επισημάνσεις
Οι φορείς και τα πολιτικά κόμματα που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι καλούνται να το δηλώσουν έως τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026.
Η συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τιμάται μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας.





