- Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό, συνδέοντάς τον με την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητώντας πρόωρες εκλογές.
- Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
- Όπως δήλωσε, «κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη Δικαιοσύνη», προσθέτοντας ότι «μόνη λύση είναι οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση».
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό, συνδέοντάς τον με την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητώντας πρόωρες εκλογές.
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Όπως δήλωσε, «κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη Δικαιοσύνη», προσθέτοντας ότι «μόνη λύση είναι οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση».
Αιχμές για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αποτελούν πολιτική πρωτοβουλία, αλλά επιβάλλονται από τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Παράλληλα, έκανε λόγο για «ρεκόρ ανασχηματισμών», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη διαχείριση της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ και τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης.
«Ξήλωμα» στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου –όπως σημείωσε– οι τελευταίες εξελίξεις αποκαλύπτουν «εκτεταμένη διαφθορά».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι η «καρδιά του προβλήματος» βρίσκεται εντός της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι πρόσφατα η κυβερνητική πλευρά μιλούσε για «τάξη» στο ζήτημα των επιδοτήσεων.
Στο στόχαστρο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ
Στην ίδια δήλωση επισημαίνεται ότι στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε προηγούμενη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, παραμένουν σε θέσεις ευθύνης.
Επιπλέον, τονίζεται ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2024, ενώ το σχέδιο δράσης που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2025 δεν έχει ακόμη εγκριθεί.




