- Σημαντική επιτυχία για το ελληνικό ταεκβοντό, με τον Πέτρο Γιαννουχίδη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Τασκένδη.
- Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία των +78 κιλών και πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία μέχρι τα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν.
- Η πορεία μέχρι το μετάλλιο Ο Γιαννουχίδης ξεκίνησε από τον γύρο των «32», όπου επικράτησε με 2-0 του Γερμανού Κοχ, δείχνοντας από νωρίς την αγωνιστική του ετοιμότητα.
Σημαντική επιτυχία για το ελληνικό ταεκβοντό, με τον Πέτρο Γιαννουχίδη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Τασκένδη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία των +78 κιλών και πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία μέχρι τα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν.
Η πορεία μέχρι το μετάλλιο
Ο Γιαννουχίδης ξεκίνησε από τον γύρο των «32», όπου επικράτησε με 2-0 του Γερμανού Κοχ, δείχνοντας από νωρίς την αγωνιστική του ετοιμότητα.
Στη φάση των «16» συνέχισε δυναμικά, νικώντας με 2-0 τον Καναδό Σίνκλερ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά.
Εκεί έδωσε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του, απέναντι στον Ρώσο Ρασούλοβ. Αν και έχασε τον πρώτο γύρο με 6-0, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, παίρνοντας τους επόμενους δύο γύρους με 5-3 και 3-1, «κλειδώνοντας» τη θέση στο βάθρο.
Η μάχη στον ημιτελικό
Στον ημιτελικό, ο Έλληνας αθλητής αντιμετώπισε τον Κορεάτη Εόμ, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο. Παρά την προσπάθειά του, ο Γιαννουχίδης ηττήθηκε με 2-0, κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο.





