- Την αποπομπή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τη συνέντευξη του κ.
- Λαζαρίδη στο OPEN.
- Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι ο κ.
Την αποπομπή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Λαζαρίδη στο OPEN.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι ο κ. Λαζαρίδης παραδέχθηκε εκ νέου ότι δεν διέθετε τις τυπικές προϋποθέσεις για τη θέση που κατείχε, ενώ επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «εκτέθηκε ακόμη περισσότερο».
Αιχμές για τον διορισμό
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ διορισμού, ο κ. Λαζαρίδης είχε τοποθετηθεί ως Ειδικός Επιστήμονας, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι είχε προσληφθεί ως μετακλητός υπάλληλος, αποδίδοντας την ευθύνη σε «απρόσωπη διοίκηση».
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αντίφαση στις δηλώσεις του, ενώ επισημαίνεται ότι ο ίδιος παραδέχθηκε πως δεν διέθετε τα προβλεπόμενα προσόντα.
Το ΠΑΣΟΚ επικαλείται τη διάταξη του άρθρου 33 παρ. 2 του ν. 2190/1994, η οποία προβλέπει συγκεκριμένα τυπικά προσόντα για αντίστοιχες θέσεις, όπως πτυχίο, μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία.
Πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Πρωθυπουργός «δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια», υποστηρίζοντας πως τα στοιχεία έχουν πλέον καταστεί δημόσια.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα σε αποπομπή του υφυπουργού, θέτοντας ζήτημα πολιτικής ευθύνης.





