Connect with us

Αυτοδιοίκηση

“Άστραψε και βρόντηξε ” ο Μώραλης για το “Σπίτι με το Μέγκα “

Published

on

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μετατράπηκε άτυπα σε στούντιο για μαγνητοσκόπηση δύο συναυλιών της εκπομπής “Σπίτι με το MEGA”, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί η απαιτούμενη έγκριση από το Δ.Σ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΟΠΑΝ κ. Βάνα Μελά ενημέρωσε το Σώμα ότι κλήθηκε να εγκρίνει εκ των υστέρων την πραγματοποίηση των μαγνητοσκοπημένων συναυλιών του τηλεοπτικού σταθμού Mega στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

Ο αρμόδιος πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Ιωσήφ Βουράκης ανέφερε πως το θέμα δεν τέθηκε σε συνεδρίαση του ΟΠΑΝ λόγω ασθένειας της γραμματέως, ενώ επιτέθηκε λεκτικά στην κ. Μελά λέγοντάς της ότι θέλει να “χτυπήσει ” το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πρόκειται να διαμορφωθεί ειδικά προκειμένου να φιλοξενήσει γυρίσματα του Greece’s Next Top Model.

Ο κ. Μώραλης έδωσε την απάντησή του στους επικριτές του γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Σχετικά με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα εφημερίδας για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega:
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσω της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega 8 καλλιτέχνες, με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό τραγούδι και τον πολιτισμό.
Είμαστε επίσης χαρούμενοι που το θέατρο μπήκε στα σπίτια εκατομμυρίων Ελλήνων ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, οι πολίτες δεν μπορούν να επισκεφτούν το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
Καλλιτέχνες όπως η Πειραιώτισσα Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Έλενα Παπαρίζου, οι Onirama, εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο, ψυχαγώγησαν τους Έλληνες και προώθησαν περαιτέρω το καμάρι της πόλης του Πειραιά.
Αν αυτό έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» ιδιοκτησίας του πρώτου δημοτικού συμβούλου της πόλης μας Βαγγέλη Μαρινάκη, μας ικανοποιεί ακόμα περισσότερο.
Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσα από τη συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προμηθεύτηκε υλικά αξίας 15.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η νέα του σκηνή «Ωμέγα». Πρόκειται για τη δεύτερη σκηνή που φέτος μπαίνει σε λειτουργία, ώστε το θέατρό μας να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και διείσδυση στην κοινωνία, καθώς αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του.
Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει τη δωρεάν διανομή του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου στα Κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων του Ομίλου, την προβολή και προώθηση του προγράμματος της περιόδου 20-21 και του θεάτρου μέσω των επίσημων Δελτίων Τύπου και των social media του «MEGA», καθώς και μια σειρά πρόσθετων παρεμβάσεων.
Στόχος μας είναι με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τη Δημοτική Πινακοθήκη και το «ΣΙΝΕΑΚ» ως παιδική σκηνή στο κέντρο του Πειραιά, τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στα Καμίνια, καθώς και με τον ιστορικό κινηματογράφο «Καλιφόρνια» στην Αγιά Σοφιά ο οποίος αξιοποιείται άμεσα από τον Δήμο ως Πολιτιστικό Κέντρο, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον πολιτισμό σε ολόκληρη την πόλη και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες.
Κατά κοινή ομολογία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, διαγραφεί τα τελευταία 7 χρόνια μετά την επαναλειτουργία του μια λαμπρή πορεία, γεγονός που έχει άλλωστε αναγνωριστεί από τους πολίτες και από ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις και έτσι θα συνεχίσει.
Παράλληλα να είναι όλοι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε συμφωνίες που προωθούν αλλά και βοηθούν οικονομικά τη λειτουργία και την αναβάθμιση του θεάτρου μας.
Όσο για κάποιους όψιμους υπερασπιστές των ηθών και του πολιτισμού του Πειραιά ας μην κόπτονται.
Έχουν γνώση οι φύλακες.”