Διαγωνισμός από τα “Lidl” για τον Δήμο Αθηναίων; Ξεκινάει στις 3 και τελειώνει στις 4η Σεπτεμβρίου

proslhceis_550_400

Διαγωνισμός-έπος για 366 θέσεις εργασίας από τον Δήμο Αθηναίων και τον Κώστα Μπακογιάννη.

Αποφασίστηκε να προσληφθούν 366 άνεργοι για τις ανάγκες του Δήμου. Το κακό δεν είναι αυτό αλλά η προκήρυξη του διαγωνισμού ξεκινούσε στις 3 και έληγε στις 4 Σεπτεμβρίου. Ποιος θα προλάβαινε άραγε να ενημερωθεί, να μαζέψει τα δικαιολογητικά και να καταθέσει αίτηση μέσα σε…ΜΙΑ μέρα μόνο;

Την διαδικασία κατήγγειλε ο συνδυασμός ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και ο επικεφαλής της Παύλος Γερουλάνος, την οποία καταγγελία θα διαβάσετε παρακάτω:

Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ για την αδιαφανή διαδικασία προκήρυξης 366 θέσεων εργασίας στον Δήμο Αθηναίων

«Μια δημοτική Αρχή οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να ευτελίζει τις διαδικασίες. Εμείς αυτό θα κάναμε. Δυστυχώς, η διαδικασία με την οποία ο δήμος Αθηναίων προσλαμβάνει 366 συμβασιούχους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών του, που όλες οι παρατάξεις αναγνωρίσαμε, αποτελεί εμπαιγμό των χιλιάδων ανέργων, οι οποίοι αναζητούν καθημερινά μια θέση εργασίας. Διασύρει ακόμα και τους 366 ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν γίνεται να προκηρύσσεται ο διαγωνισμός στις 3 Σεπτεμβρίου και να ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων η 4η Σεπτεμβρίου. Όσο επιτακτική κι αν είναι η ανάγκη για την κάλυψη αυτών των θέσεων, η τήρηση σοβαρών διαδικασιών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Αντίθετα με τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί διαφάνειας και αλλαγής στη φιλοσοφία διοίκησης, ο Δήμαρχος προχωράει σε διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν τα παραπάνω. Για εμάς, δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα, χωρίς σοβαρότητα. Η δική μας παράταξη αναγνωρίζει πως ο ευτελισμός των διαδικασιών διαλύει τελικά την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ουσιαστικά υπονομεύει τη δημοκρατία».

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *