Γιώργος Τσιρίδης: Ευεργέτης μας ο Δρίτσας

55919073_10157319576226520_5710964730126925824_o

Με σημερινό του άρθρο ο υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Γιώργος Τσιρίδης ζητάει να πούνε οι Κερατσινιώτες και οι Δραπετσωνίτες ευχαριστώ στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα.

Ακολουθεί το άρθρο:

Ένα ευχαριστώ αξίζει στον Θοδωρή Δρίτσα, όχι η διαστρέβλωση

Προχτές Δευτέρα παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα του Δημόκριτου για τις μετρήσεις που έκανε για μυρωδιές και σκόνες στην περιοχή μας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχουν οσμές και προέρχονται από την επεξεργασία πετρελαίου. Δηλαδή οι κάτοικοι δεν είναι τρελοί, όντως, μυρίζουν κάτι σαν βενζίνα και, όντως, η μυρωδιά προέρχεται από εκεί που πιστεύουν όλοι, από την Όιλ Ουάν. Δεν μετρήθηκε η μυρωδιά που βγαίνει από τις αποχετεύσεις σε κάθε σπίτι η οποία είναι παρόμοια και η οποία από κάπου προέρχεται κι αυτή. Αντί να γίνει, όμως, αυτό το θέμα της ημέρας, έγινε κάτι άλλο. Ο Σύριζα λέει κι ο βουλευτής του ο Θοδωρής Δρίτσας είναι υπέρ της παραμονής της Όιλ Ουάν!
Ε, λοιπόν, όχι, δεν θα μας τρελάνουν. Όσο κι αν βάλθηκαν κάποια μέσα, συστημικά η μη, να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ο Σύριζα έχει κι αυτός τις ευθύνες του, αλλά, αν τις ζυγίσουμε είναι ευθύνες σε ύψος ανθρώπινο όταν οι ευθύνες των άλλων είναι σε ύψη ορέων και κορυφογραμμών.
Ο Δρίτσας είπε το αυτονόητο. Όλοι ξέρουμε ότι, ναι, πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα συλλογής αποβλήτων στα λιμάνια. Υπήρχε στον Πειραιά και πριν φτιαχτεί η Όιλ Ουάν. Μάλιστα αυτή την περισυλλογή την έκανε και πάλι ο Μελισσανίδης,. Αν κλείσει η Όιλ Ουάν θα συνεχίσει να συλλέγει τα απόβλητα (slops) πάλι ο Μελισσανίδης χωρίς όμως να τα επεξεργάζεται με τον τρόπο που το κάνει τώρα. Η Όιλ Ουάν όπως λειτουργεί σήμερα πρέπει να απομακρυνθεί. Μια άλλη Όιλ Ουάν -ή όπως αλλιώς θα λέγεται- θα κάνει την περισυλλογή των υγρών αποβλήτων, θα κάνει μια πρώτη επεξεργασία και θα δίνει το προϊόν στον Ασπρόπυργο, όπως έκανε πάντα στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει η Όιλ Ουάν που ρυπαίνει και μειώνει την αξία της περιοχής, υποβαθμίζοντας την ζωή μας.
Αυτά είπε ο Δρίτσας, αυτά λέω κι εγώ, αυτά λέει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Όμως τον κατηγόρησαν ότι είναι υπέρ της παραμονής της Όιλ Ουάν όταν όλοι έχουν ξεσηκωθεί για να φύγει.

Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι που διαστρεβλώνουν -ηθελημένα ή αθέλητα- τα λόγια του; Όχι, δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Εδώ, όμως, χρειαζόταν να υπάρξει λίγο παραπανίσιος σεβασμός, και θα εξηγήσω το γιατί.

Όταν λέμε Θοδωρής Δρίτσας, δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο. Είναι ευεργέτης της πόλης μας. Όχι σαν τους ευεργέτες που κόβουν ένα τσεκ και γράφουν το όνομά τους σε μια πλακέτα. Ευεργέτης με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης. Ευεργέτης της πόλης γιατί έδωσε σε αυτήν το καλύτερο όταν μπορούσε. Πραγματικά, όταν βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, έδωσε τον εαυτό του για να πετύχει το μεγαλύτερο δώρο για όλον τον Πειραιά, την παραλία Λιπασμάτων, 86 στρέμματα που δεν πήγαν στην ΚΟΣΚΟ αλλά χαρίστηκαν στον δήμο. Γι αυτό και μόνο τού οφείλουμε σεβασμό. Όχι ασυλία, σεβασμό. Που θα πει να τον κρίνουμε αυστηρά όταν πει κάτι στραβό, αλλά, πρώτα να είμαστε βέβαιοι πως το είπε. Και προπαντός δεν τον κατηγορούμε άδικα για μικροκομματικούς σκοπούς.
Να σημειώσω εδώ ότι ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Παμπειραϊκής Επιτροπής. Όταν διαπραγματεύτηκε την εκχώρηση του ΟΛΠ στην ΚΟΣΚΟ έδωσε τα πάντα από την θέση του για να εξαιρεθεί η παραλία. Δικό του έργο είναι κατά 90% αυτό το μεγάλο δώρο στην πόλη και την περιοχή μας και γι αυτό του αξίζει ένα δημόσιο και μεγάλο ευχαριστώ. Από όσους θέλουν να είναι δίκαιοι και όχι αχάριστοι. 

Εμείς πάντως από την μεριά μας θα περιμένουμε ένα συγνώμη από τον κύριο Δρίτσα, όχι μόνο για την πώληση του Λιμανιού στους Κινέζους αλλά και για την επέκταση και χορήγηση νέων αδειών στις ρυπογόνες εγκαταστάσεις της πόλης μας.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *