Connect with us

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ζ.Ζούπης: Στη περιοχή των Λιπασμάτων παίζεται πολιτικό, αυτοδιοικητικό και Επιχειρηματικό παιχνίδι

Published

on

Ζούπης

Επανεμφάνιση με ηχηρό μήνυμα του πρώην υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ζαχαρία Ζούπη, για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη περιοχή των Λιπασμάτων και την άγρια κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντέδρασε στο σχέδιο εγκατάστασης της Oil One και είχε ταχθεί κατά του νόμου Μανιάτη όπου εγκαθιστούσε ουσιαστικά την εταιρεία στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Λίγα χρόνια μετά και ενώ έχει αποσυρθεί από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα επανεμφανίζεται και στέλνει ισχυρό μήνυμα για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη με την εν λόγω εταιρεία και μιλάει για όλους και για όλα. Για τις ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης και Περιφέρειας, για την κόντρα Μελισσανίδη-Μαρινάκη αλλά και για τις μεγάλες ευθύνες της τωρινής Δημοτικής Αρχής,

Στην ανακοίνωση του μιλάει για τις δυο νέες άδειες που δόθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πρώην Περιφερειάρχη κυρία Δούρου. Τονίζει συγκεκριμένα “ας μην κάνουν τις παρθένες”. Στη συνέχεια τονίζει την κοροϊδία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος καθώς όπως τονίζει “και πριν δύο-τρία χρόνια και τώρα …. δεν βρίσκουν τα αίτια που προκαλούν τις οσμές”. Ταυτόχρονα εξαπολύει τα πυρά στον Δήμαρχο της πόλης. Χρήστο Βρεττάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά “ο Δήμαρχος είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 συναντήσεις με τον κ .Μελισσανίδη χωρίς να έχει ζητήσει την συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Προτιμούσε τις prive συναντήσεις και βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψω ή να πιστέψουμε ότι οι συναντήσεις έγιναν για να πει ” oil one go home”. Τέλος κάνει αναφορά στην κόντρα των δυο ισχυρών του Πειραιά (Μελισσανίδη-Μαρινάκη) λέγοντας πως “Αν όμως το μείζον αυτό θέμα αξιοποιείται για να λύθούν Επιχειρηματικά συμφέροντα και μοιράζουν τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη σε Μελισσανιδικούς και Μαρινακικούς, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Όταν λυθούν, όταν διευθετηθούν τα συμφέροντα, τα φώτα θα σβήσουν , ο Βρετάκος δεν θα καλείται στο MEGA κάθε μέρα και εμείς θα έχουμε για παρέα τις οσμές”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση-παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ

Οι οσμές στην Δραπετσώνα κρατάνε πάνω από τέσσερα χρόνια. Το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα και αυτό οφείλεται κυρίως την προηγούμενη Κυβέρνηση , την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Δούρου και ασφαλώς τον Δήμαρχο. Αν οι νυν δεν το λύσουν, θα έχουν ευθύνες κι αυτοί. Όμως ας μην κάνουν κάποιοι τις ” παρθένες”. Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Περιφερειάρχου κ. Δούρου και του νυν Δημάρχου η OIL ONE πήρε δύο παρακαλώ νέες άδειες και στην Βουλή ψήφισαν παράταση λειτουργίας 12 χρόνων. Αναφέρομαι στην εν λόγω Επιχείρηση γιατί χρονικά οι οσμές συνέπεσαν με την έναρξη του φαινομένου των οσμών. Ποιοι κοροϊδεύουν λοιπόν ποιον. Επιπλέον οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και πριν δύο-τρία χρόνια και τώρα …. δεν βρίσκουν τα αίτια που προκαλούν τις οσμές! Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετείχα τότε προς τον Αντιπερειάρχη Γ. Γαβρίλη τι δείχνουν οι έλεγχοι των κλιμακίων της Περιφέρειας, ποτέ δεν πήρα σαφή απάντηση.Το ίδιο διάστημα ο Δήμαρχος είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 συναντήσεις με τον κ .Μελισσανίδη χωρίς να έχει ζητήσει την συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Προτιμούσε τις prive συναντήσεις και βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψω ή να πιστέψουμε ότι οι συναντήσεις έγιναν για να πει ” oil one go home” .Αυτό το κάνεις σε μία συνάντηση, αρκεί μία συνάντηση.Δεν χρειάζονται 4 συναντήσεις!!! Α , ξέχασα να πω ότι που και που ο Δήμαρχος έκανε και καμμια συγκέντρωση…Όλα όμως συνεχίζονταν και συνεχίζονται…..

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Πίσω από το πρόβλημα των οσμών παίζεται ένα ολόκληρο πολιτικό, αυτοδιοικητικό παιχνίδι στις πλάτες μας. Το νέο στοιχείο σ΄αυτή την φάση δεν είναι ότι δυστυχώς συνεχίζονται οι οσμές. Φαίνεται ότι το πρόβλημα μας εμπλέκεται πια σε μια ανοικτή κόντρα των ” δύο ισχυρών του Πειραιά”. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι τις τελευταίες 2 βδομάδες ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, MEGA κάθε μέρα , μα κάθε μέρα προβάλουν το πρόβλημα και έχουν κάνει πρωταγωνιστή τον συνένοχο για την συνέχιση του προβλήματος Χρήστο Βρετάκο. Ίσως ευαισθητοποιήθηκαν περισσότερο για το Περιβάλλον. Μπράβο και ας το αξιοποιεί η Δημοτική Αρχή….

Αν όμως το μείζον αυτό θέμα αξιοποιείται για να λύθούν Επιχειρηματικά συμφέροντα και μοιράζουν τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη σε Μελισσανιδικούς και Μαρινακικούς, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Όταν λυθούν, όταν διευθετηθούν τα συμφέροντα, τα φώτα θα σβήσουν , ο Βρετάκος δεν θα καλείται στο MEGA κάθε μέρα και εμείς θα έχουμε για παρέα τις οσμές.

Αυτά προς το παρόν….

Υ.Γ: Αλήθεια για τον κίνδυνο ύπαρξης ραδιενέργειας στον χώρο των εκδηλώσεων μάθατε τίποτα; Για αυτό , κάλεσε η Δημοτική Αρχή τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ να κάνει μετρήσεις και αν όχι , γιατί άραγε;