Κερατσίνι : Δημοτικά τέλη φωτιά – Ραγδαία η αύξηση για νέες οικοδομές

Dimotika-teli-fac

Την ώρα που οι πολίτες της Β Πειραιά και ειδικά σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση αλλά και από τον κορωναϊό, την ώρα που η ανεργία φτάνει ή ξεπερνάει το 40% και δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, τα δημοτικά τέλη είναι στο θεό.

Για το οικιακό τιμολόγιο τα δημοτικά τέλη έχουν συντελεστή 1,6% . Την ίδια ώρα ο Δήμος Πειραιά μέσα σε 6 χρόνια έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 18%, ενώ για τους άπορους υπάρχει πλήρης απαλλαγή. Ταυτόχρονα στη Φιλοθέη, που αν μη τι άλλο είναι μια περιοχή με περισσότερα χρήματα, ο συντελεστής είναι στο 1,2%. Δηλαδή, 18,6 πληρώνει κάποιος στην Φιλοθέη, 23,8 στη Δραπετσώνα…που όσο να ναι, υπάρχει μια γεύση από Βενζόλιο, έχεις την Ψυτάλλεια, έχεις και 2 νεκροταφεία εντός οικιστικού ιστού.

Για το εργοταξιακό τιμολόγιο, ο Χρήστος Βρεττάκος, έδειξε για άλλη μια φορά το φιλολαϊκό του πρόσωπο. Αν κάποιος τον Ιούνιο ήθελε να ξεκινήσει μια οικοδομή είχε δημοτικό τέλος 0%. Από τον Ιούλιο το τέλος αυτό έγινε 4,6%. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει μια οικοδομή για 150 τμ, θα πληρώσεις Θα πληρώσεις 150τμ x 4,7 x 60/365 την διμηνία ήτοι 115 ευρώ.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *