Ποια είναι η θέση των επικεφαλής των Δημ.Παρατάξεων για την Oil One;

6554675

Ρεπορτάζ Χρήστος Σγαρδέλης

Ήρθε η ώρα να γίνει ένας απολογισμός των προτάσεων-θέσεων των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων της πόλης για την Oil One. Θα σας παραθέσω τα συμπεράσματα μέσα από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και τις θέσεις που έχουν πάρει επίσημα στα media, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

  • Παράταξη Δημάρχου. Στο πεδίο του Δημάρχου υπάρχουν δυο τάσεις. Η μία είναι του Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος στη πρώτη θητεία κώφευε απέναντι στις επεκτάσεις και της νέες άδειες της Oil One με εξαίρεση κάποια δελτία τύπου, για τα μάτια του κόσμου. Όταν όμως έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ από κυβέρνηση και όταν ξεκίνησε η κόντρα στο Λιμάνι διάλεξε την μεριά του ισχυρού του μεγάλου Λιμανιού. Γι’ αυτό και οι συχνές παρουσίες του στο Mega.Από την άλλη υπάρχουν στη δημοτική του ομάδα, δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θέλουν να βρεθεί λύση για να χρεώσουν την παραμονή της εταιρείας στην κυβέρνηση της ΝΔ.
  • Παράταξη Παναγιώτη Διαλινάκη. Ο Παναγιώτης Διαλινάκης και η δημοτική του παράταξη προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες. Από τη μια λένε πως είναι κατά της Oil One (στο Δημοτικό Συμβούλιο) από την άλλη όμως σε καμία κινητοποίηση του Δήμου δεν δίνουν το παρόν. Ούτε ο ίδιος ο κύριος Διαλινάκης, ούτε καν κάποιος δημοτικός του Σύμβουλος. Μου προξένησε εντύπωση πάντως ότι στο τελευταίο ΔΣ παρευρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ήταν από τους πρώτους ομιλητές και είπε ότι είμαστε σήμερα εδώ για να αφουγκραστούμε εσάς. Μόλις όμως τελείωσε την ομιλία αποχώρησε από την συζήτηση.
  • Η Ελένη Ρούκουνα-Δαβγιώτη με ενημέρωσε ότι είναι κατά της Oil One και συντόμως θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση
  • Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” Παντελής Καμάς στην παρούσα φάση στηρίζει ενεργά τις ενέργειες του κυρίου Βρεττάκου, κρατάει όμως διακριτή απόσταση και από την προηγούμενη 5ετία του Δημάρχου, στον οποίο χρεώνει αδράνεια και από την στάση του κυρίου Χρήστου Βρεττάκου απέναντι στα άλλα μεγάλα θέματα της πόλης (COSCO, Εργοστάσιο σκουπιδιών, νεκροταφείο Ανάστασης). Η εκτίμησή του είναι ότι η ιστορία της Oil One έχει σφραγίδα και είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό θεωρεί ότι ο κύριος Βρεττάκος επί 5 χρόνια έδειξε χαρακτηριστική αδράνεια..Δίνει δυναμικό παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις, δίνουν και ιστορικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής όπως ο Κανέλλος Λάλος σε αντιδιαστολή με τις ηχηρές απουσίες του ΣΥΡΙΖΑ και την παντελή απουσία της Νέας Δημοκρατίας.
  • Η Βάνα Δατσέρη τάχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά αλλά δεν έχει συμμετάσχει σε καμία κινητοποίηση.
  • Το ΚΚΕ ακολουθεί την δική του τακτική όπως πάντα. Δικό του πλαίσιο, δικές του κινητοποιήσεις. ΟΧΙ ακόμα και στα ΟΧΙ των άλλων.
  • Ο Φίλιππος Καμπούρης όπως με ενημέρωσε έχει ζητήσει τις μετρήσεις του Δημόκριτου και μας είπε ότι μόλις τις λάβει θα προχωρήσει σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου,
  • Τελευταίο αφήνουμε τον “περίεργο” φίλο μου τον Γιώργο τον Τσιρίδη. Ο Γιώργος Τσιρίδης από τη μία υπηρετεί την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω του από την άλλη τάσσεται υπέρ νομικών απόψεων και αναπαραγάγει αντιλήψεις που σχεδόν προετοιμάζουν την παραμονή της OI One. Η στάση του δε αυτή φαίνεται ότι τον έχει οδηγήσει σε οριστική ρήξη με τον κύριο Καμά ενώ διαφαινόταν ότι υπάρχει κάποια σύμπλευση και τον καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο αφού δεν διαφαίνεται ότι αυτός θα είναι ο εκλεκτός του κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι απέναντι στον Χρήστο Βρεττάκο.

Αυτές είναι οι θέσεις αλλά και η εικόνα που έχω σχηματίσει προσωπικά για τις παρατάξεις για το θέμα της Oil One. Περισσότερα νέα θα έχουμε την Παρασκευή, όπου υπάρχει σύσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων για να σχηματίσουν την τελική τροπολογία για τη μετεγκατάσταση της Oil one, την οποία θα παραδώσουν στους Βουλευτές της Α και Β Πειραιά.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *