Connect with us

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Σκληρό ροκ Καμά σε Βρεττάκο στη συζήτηση για τα Απορρίμματα – Έκθετος ο Δήμαρχος

Καρότο και μαστίγιο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ομιλία του Παντελή Καμά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και του ΣΜΑ καθώς ναι μεν ήταν κάθετος στη δημιουργία οποιασδήποτε δραστηριότητας αλλά ήταν και από τους λίγους που «έριξαν στα σχοινιά» τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Published

on

Καρότο και μαστίγιο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ομιλία του Παντελή Καμά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και του ΣΜΑ καθώς ναι μεν ήταν κάθετος στη δημιουργία οποιασδήποτε δραστηριότητας αλλά ήταν και από τους λίγους που «έριξαν στα σχοινιά» τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Στο άνοιγμα της τοποθέτησής του ο Παντελής Καμάς τόνισε την ανάγκη να ανοίξει συνολικά ο φάκελος «Σχιστό» και των δραστηριοτήτων που βρίσκονται εκεί καθώς «δεν γίνεται να σιωπαίνουμε, το Σχιστό είναι η πίσω αυλή της Αττικής», ενώ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εκεί βρίσκεται θαμμένος ο Φωσφογύψος, που έφυγε από τα Λιπάσματα. Όπως ξεκαθάρισε ότι «δεν θα έπρεπε να βρίσκεται καν εκεί και δε θα έπρεπε να δίνουμε κρατικά χρήματα. Θα έπρεπε να αναλάβει την υποχρέωση της εξυγίανσης η Εθνική Τράπεζα».

Όσον αφορά τα σκουπίδια τόνισε «Δε ζητάμε τα σκουπίδια μας να πάνε αλλού, ζητάμε δίκαιη κατανομή τους. Αυτό είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Ως εδώ η αδικία εις βάρος της πόλης», ενώ συνέχισε άκρως επικριτικά κατά του Δημάρχου, Χρήστου Βρεττάκου αποδίδοντάς του ολοκληρωτικά την ευθύνη, λέγοντας « Ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη. Τον Φλεβάρη του 2019 είχε εισηγηθεί στο ΔΣ όχι σε εργοστάσιο 180.000 και ΣΔΙΤ και μετά άλλαξε άποψη εξαιτίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάνω επίκληση και των πρακτικών της τότε συζήτησης. Συζητούσες Δήμαρχε για μονάδα 120.000 τόνων που να εξυπηρετεί τον Πειραιά και να είναι αμιγώς δημόσιου χαρακτήρα και οχι ΣΔΙΤ».

Αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο κύριος Καμάς τόνισε πως τακτική του είναι «Φέρνω κάθε φορά ένα δυσμενέστερο σχέδιο για να φέρω μετά ένα πολύ ελαφρύτερο και να το θεωρήσουμε ότι νικήσαμε». Γι αυτό είπε, σήμερα, πρέπει να συμφωνήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ορισμένα πράγματα όπως:

  1. Να στοχεύσουμε στην ακύρωση ΣΜΑ και ΜΕΑ από άλλους δήμους και να οριοθετήσουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε σ’ αυτή την προοπτική
  2. Αυτή την επιλογή μας πρέπει  να δείξουμε ότι την πιστεύουμε πράγμα που σημαίνει ΝΑΙ την Τρίτη σε αποκλεισμό σε ώρα αιχμής αλλά θα πρέπει να εξαγγελθεί και διαρκής αποκλεισμός μέχρι να αποσυρθεί η απόφαση. Δε γίνεται και δε μπορούμε απλά να εκτονώσουμε την κατάσταση
  3. Ο Δήμος Πειραιά αν έχει χώρο που χρησιμοποιούσε για να αποθέτει περιστασιακκά τα σκουπίδια του και το γνωρίζαμε, δλδ λειτουργούσε τόσα χρόνια παράνομη χωματερή δεν είναι τόσο απλό…Όπως παράνομη είχε και το Πέραμα. Κακώς το υπερβαίνουμε και θα έπρεπε να δημιουργήσουμε θέμα.
  4. Να συζητήσουμε με τον Πειραιά. Πρέπει να καταννοούμε και τη θέση του άλλου αρκεί να ξέρουν και οι άλλοι τι θέση έχουμε εμείς. Αν νομίζουν ότι θα υπάρχει ο κοσμοπολίτικος Πειραιάς με μια δόση επαναστατικής τάσης, όπως επέδειξε με την Cosco, σεβαστό αλλά δε θα γίνει εις βάρος μας. Δεν καταλαβαίνω που που βοηθάει τον κοσμοπολιτισμό τους η ύπαρξη νεκροταφείου πχ σε άλλη πολη. ΝΑΙ. Να συμφωνήσουμε το κλείσιμο της Ανάστασης και δημιουργία χώρου αθλητισμού έστω και αν χρησιμοποείται από ομάδες του Πειραιά, αρκεί να κλείσει.

Τέλος ανέφερε ότι «το καλοκαίρι αποδείξαμε απέναντι στην Oil One ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες νίκες. Στείλαμε ένα σαφές μήνυμα με σαφέστατα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα το οποίο υποχρέωσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν. Την Τρίτη να είναι ένας προειδοποιητικός αποκλεισμός, να ενημερωθεί η κυβέρνηση ότι θα πάμε σε διαρκή αποκλεισμό αν δεν αποσύρει το σχέδιο και να γίνει διαβούλευση με όλα τα κόμματα και όλες τις παρατάξεις της Περιφέρειας Αττικής.

Να τονίσουμε ότι ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, αρνήθηκε τις κατηγορίες του Παντελή Καμά περί συμφωνίας για δημιουργία εργοστασίου, με τον Παντελή Καμά να του απαντάει αποστομωτικά σήμερα με τα πρακτικά του τότε συμβουλίου, τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *