Site icon e-Peiraias

Αλεπούδες στη Δραπετσώνα: Εμφανίζονται δίπλα στον κόσμο στα Λιπάσματα – Μια εικόνα που ξαφνιάζει

Κόκκινη αλεπού περπατά ανάμεσα σε ανθρώπους στη φωτισμένη παραλιακή ζώνη της Δραπετσώνας, χωρίς να δείχνει φόβο.

Μια απρόσμενη εικόνα αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Δραπετσώνας και του ευρύτερου Πειραιά: κόκκινες αλεπούδες περιφέρονται άφοβα στην παραθαλάσσια ζώνη των Λιπασμάτων, ανάμεσα σε ανθρώπους.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες που δημοσιεύει το Piraeus Press, τουλάχιστον δύο αλεπούδες εμφανίζονται καθημερινά με τη δύση του ήλιου. Κινούνται δίπλα σε περιπατητές, κάτω από τα φώτα της περιοχής, χωρίς να δείχνουν φόβο ή επιθετικότητα.

Η συνύπαρξη άγριων ζώων και ανθρώπων σε τόσο αστικό περιβάλλον προκαλεί έκπληξη. Πολλοί τη συνδέουν με τη γειτνίαση της περιοχής με τον λόφο Κράκαρη και τις υποβαθμισμένες δασικές εκτάσεις, που ίσως λειτουργούν ως φυσικό τους καταφύγιο.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η λειψυδρία και η έλλειψη τροφής στα φυσικά τους περιβάλλοντα ωθούν πλέον ζώα όπως οι αλεπούδες προς τις πόλεις και τις παραλίες. Αναζητούν νερό και τροφή, προσαρμόζονται και τελικά συνυπάρχουν με τον άνθρωπο.

Exit mobile version