Κερατσίνι: Το προβάδισμα Βρεττάκου, η άνοδος Καμά, η περίπτωση Μαρτίκα και η ελεύθερη πτώση Διαλινάκη

Χωρίς τίτλο

Κάτι λιγότερο από ένας χρόνος απομένει για τις δημοτικές εκλογές του 2023, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβρη και ήδη στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψήφιων δημάρχων.

Ο νυν δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, αν και είχε δεσμευτεί όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση ότι θα είναι δήμαρχος για 2 4ετίες και θα αποχωρήσει, μετά την αποδοχή που φαίνεται να έχει, θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Μέχρι στιγμής το προφίλ του είναι πολύ ισχυρό στην κοινωνία, αν και δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να προκύψει για εκείνον μέχρι τις εκλογές, καθώς ακούγεται πως γίνεται έλεγχος για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει….

Η έκπληξη της 4ετίας είναι ο Παντελής Καμάς, ο οποίος αν και στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήρθε στην τελευταία θέση, είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που έχει ενεργή, καθημερινή παρουσία στην πόλη, ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση, ενώ πλέον στο ΔΣ, είναι η 3η ισχυρότερη δύναμη, αφού εισήλθαν στην παράταξή του, η Βάνα Δατσέρη και η Νικολέτα Αλεξανδράκη, όπως και δυο δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη Καμπούρη, ο Νίκος Αβραμίδης και η Μαρία Αντωνοπούλου, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος στον συνδυασμό του ο πασίγνωστος επιχειρηματίας του Κερατσινίου, Δημήτρης Καρκανοραχάκης.

Ο εκ της δεξιάς υποψήφιος, Παναγιώτης Διαλινάκης, φαίνεται να βρίσκεται  σε ελεύθερη πτώση, καθώς η παρουσία του στην πόλη είναι σχεδόν μηδαμινή, όπως και η αντιπολίτευση του. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι είναι ο κρυφός σύμμαχος του δημάρχου, ενώ κάποιοι από τους νυν δημοτικούς του συμβούλους φαίνεται να έχουν συμφωνήσει με άλλον υποψήφιο δήμαρχο που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Η πιο μυστήρια περίπτωση, είναι αυτή του φαρμακοποιού-survivor, Σπύρου Μαρτίκα, που όπως ακούγεται θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Σύμμαχοι του φαίνεται να είναι δύο δημοτικού σύμβουλοι του Παναγιώτη Διαλινάκη, οι Ματούλα Τσοτσάνη, Μαρία Μαντουβάλου, ενώ ακούγεται πως έχει συμφωνήσει μαζί του και η υποψήφια δήμαρχος το 2019, Ελένη Ρούκουνα-Δαβγιώτη.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *