Site icon e-Peiraias

Το χάος στον κόμβο Ποταμού – Βάρναλη στον Κορυδαλλό: Εντάσεις, ατυχήματα και μηδενική μέριμνα από τον Δήμο

Χάρτης από ψηλά στο σημείο του κόμβου Ποταμού - Βάρναλη

Χάος, καθημερινή ταλαιπωρία και άμεσος κίνδυνος: αυτό βιώνουν καθημερινά οδηγοί και κάτοικοι που περνούν από τον κόμβο Ποταμού – Βάρναλη στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για έναν από τους πιο περίπλοκους και επικίνδυνους κυκλοφοριακούς κόμβους της πόλης, όπως καταγγέλλουν πολίτες σε σχετική δημοσίευση σε ομάδα του Facebook.

Οι συγκρούσεις, οι παρεξηγήσεις μεταξύ οδηγών, ακόμα και τα ατυχήματα, δεν είναι πια σπάνιο φαινόμενο. Στο σταυροδρόμι αυτό, η κίνηση ρυθμίζεται ουσιαστικά… με νοήματα, καλή θέληση και τύχη. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι πολίτες, οι οδηγοί αναγκάζονται να συνεννοούνται μεταξύ τους για να περάσουν, ενώ οι καθυστερήσεις και τα ρίσκα είναι καθημερινότητα.

Τα προβληματικά σημεία:

Ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης προς Άνω Κορυδαλλό μέσω της Ποταμού (πορεία Α) είναι αναντικατάστατος. Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, η πορεία Β – που θα μπορούσε να ανακουφιστεί με την αντιστροφή της οδού Δ. Κουμπάκη – δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, παρά τις υποσχέσεις.

Μερικές προτάσεις απο τους κατοίκους για τη λύση του προβλήματος:

Οι παραβάσεις (όπως αντικανονικά προσπεράσματα και ταχύτητες) στην Ποταμού είναι συχνό φαινόμενο, με την έλλειψη διαγραμμίσεων να συμβάλλει στην ακαταστασία.

Exit mobile version