Γιώργος Ιωακειμίδης: Έφτασε η μέρα

107418460_1370616259798546_8258943166975139063_o

Η ανάρτηση του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδης, για την μεγάλη στιγμή για την πόλη, την έλευση του ΜΕΤΡΟ.

Έφτασε η μέρα …

Ένα όνειρο πολλών ετών για την πόλη σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Από το απόγευμα το ΜΕΤΡΟ θα ενώνει την πόλη μας με την Αθήνα και μετά από δύο χρόνια και με τον Πειραιά.
Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ είναι το μεγάλο Big Bang που στην επόμενη χρονιά θα έχει αναμορφώσει ριζικά το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Οι ριζικές αλλαγές δεν είναι ποτέ εύκολες και χρειάζονται τη συνεργασία όλων μας για να επιτευχθούν. Τους επόμενους μήνες θα ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση στην πόλη για το πώς αυτό θα συμβεί. Πάντα το καινούργιο φέρνει προβλήματα αλλά δεν παύει να είναι καλοδεχούμενο. Η μιζέρια δεν έχει πια θέση στην πόλη.
Οφείλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στα σημερινά εγκαίνια δηλαδή Κυβερνήσεις, Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους κ.λ.π. Αυτό που μένει είναι ότι σήμερα η πόλη αναβαθμίζεται συγκοινωνιακά και όχι μόνο.
Υπάρχει ακόμα μια έλλειψη που θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα. Το Δημοτικό Συμβούλιο πριν δύο χρόνια ομόφωνα ζήτησε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ο σταθμός μας να έχει αναφορά στην Προσφυγιά και την Αντίσταση γιατί αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της πόλης. Το αίτημα έγινε εν μέρει δεκτό και αποφασίστηκε να υπάρχει στο σταθμό αντίγραφο του τρίπτυχου του Τάσσου «Επιτάφιος» (θα γράψουμε λεπτομέρειες άλλη στιγμή).
Το έργο λοιπόν αυτό θα κοσμεί τον πιο όμορφο σταθμό σε λίγες μέρες.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *