Γιώργος Ιωακειμίδης: Χωρίς πανηγύρια, αλλά με την πίστη ότι όλα θα γίνουν καλύτερα

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, γράφει για την ζωή στην πόλη χωρίς τα πανηγύρια της.

Πόσο διαφορετική φαντάζει η πόλη χωρίς τα πανηγύρια της….Ειδικά τα πιο σημαντικά, αυτά που γίνονται στο τέλος του καλοκαιριού και όλοι τα περιμένουν, του Άγιου Φανούρη στη Νίκαια και βέβαια του Άη – Γιάννη στο Ρέντη, ένα από τα πιο γνωστά και μεγαλύτερα της Αττικής.

Δυστυχώς φέτος δε μπορούμε να τα κάνουμε… Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και να μην βάλουμε σε κίνδυνο κανένα συμπολίτη μας. Για κανένα δεν είναι ευχάριστο να ακυρώνονται οι γιορτές στην πόλη και οπωσδήποτε, στη χειρότερη θέση βρίσκεται ο Δήμαρχος που αναγκάζεται να πάρει αυτές τις αποφάσεις. Όμως, με τέτοιες μικρές ή μεγαλύτερες «θυσίες» και κυρίως με τη συνεργασία όλων, εύχομαι να μη χρειαστούν ξανά τέτοια μέτρα. Ακολουθεί ο εορτασμός της «Παναγίτσας» στη Νίκαια 7 & 8 Σεπτέμβρη στη Νίκαια, το Νοέμβρη ο Άγιος Φίλιππος και τον Δεκέμβρη ο Άγιος Νικόλας. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα είναι καλύτερα μέχρι τότε.

Θυμάμαι πάντα τα πανηγύρια στην πόλη σαν σημεία συνάντησης παλιών φίλων που είχαν φύγει και γυρνούν πίσω έστω για μια μέρα, ξέροντας πως θα ξαναβρεθούν ανάμεσα σε γνωστούς, παλιούς συμμαθητές, θα μάθουν τα νέα τους και θ’ ανταλλάξουν ευχές.

Δυστυχώς φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά. Όλα πρέπει να γίνουν με άλλο τρόπο για το καλό όλων. Ας δείξουμε κατανόηση, ας κάνουμε υπομονή και όλα θα γίνουν καλύτερα.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *