Γ.Ιωκειμίδης: Εδώ και τώρα αύξηση της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ για να διατηρηθούν οι δομές

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Με αφορμή το θέμα  που έχει ανακύψει με τον αποκλεισμό παιδιών από τη Δράση των ΚΔΑΠ ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχει προχωρήσει στη σύσταση ΚΔΑΠ και στις δυο δημοτικές ενότητες με στόχο τη στήριξη οικογενειών. Το γεγονός ότι ο αριθμός των voucher που δόθηκαν αυτή τη χρονιά έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη, έφερε και τον αποκλεισμό οικογενειών παρόλο που πληρούσαν τις προύποθέσεις. Το κακό δεν σταματά εδώ αφού  παράλληλα επιφέρει και  χρηματοδοτικό κενό με δυσμενείς επιπτώσεις στη μισθοδοσία εργαζομένων των ΚΔΑΠ. 

Η ανάγκη αύξησης χρηματοδότησης θεωρείται αυτονόητη γι’αυτό το λόγο το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να διατηρήσει τις δομές των ΚΔΑΠ που είναι ενταγμένες εξ ολοκλήρου στο ΕΣΠΑ. Το παιδί και οι ανάγκες του δεν μπορούν να μπαίνουν στο περιθώριο και είναι αποκλειστικά ευθύνη της πολιτείας να εκχωρήσει τους  αντίστοιχους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΔΑΠ. Η διασφάλιση της κοινωνικής αλληλεγγύης και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής σ’αυτή την δύσκολη εποχή είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε».

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *