Νίκαια-Ρέντη: Αλεξικέραυνα στα σχολικά κτήρια και στο κολυμβητήριο του Πλάτωνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέων αλεξικέραυνων στα σχολικά κτήρια της Νεάπολης και στο κολυμβητήριο του Πλάτωνα.

Πρόκειται για μια ενέργεια που γίνεται στα πλαίσια της ενίσχυσης της προστασίας από κινδύνους που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

Ο Δήμος μας έκανε τη μελέτη και επωμίστηκε το κόστος για την τοποθέτηση αλεξικέραυνων νέας τεχνολογίας σε κτήρια υψηλού κινδύνου, όπως το 5ο Λύκειο, το 9ο Γυμνάσιο, το 19ο, το 20ο-25ο και το 26ο Δημοτικά σχολεία. Είναι κι αυτό μια απόδειξη της μεγάλης σημασίας που δίνουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην πόλη.

Εκτός από το κολυμβητήριο που για ευνόητους λόγους έχει προτεραιότητα, επιλέχθηκαν τα σχολεία της Νεάπολης εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους και του ύψους των κτηρίων στην περιοχή. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς από τους κινδύνους των κεραυνών, τους κατοίκους, αλλά και τις υποδομές από τις ζημιές που μπορούν να προκληθούν.

Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *