Νίκαια: Όλο και πιο κοντά το Πανεπιστήμιο Πειραιά – Ξεκινούν τα έργα στο κτίριο της Άρσης Βαρών

118694793_1417625938430911_1775271766922136857_o

Ξεκινούν τα έργα στο κτίριο της Άρσης Βαρών, για να υποδεχθούμε το Πανεπιστήμιο Πειραιά!

Καλημέρα και καλό μήνα !

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που οραματιζόμαστε και η πόλη περίμενε, ξεκινάει!

Πρόκειται για τη ανάπλαση και μετατροπή του κτιρίου της Άρσης Βαρών, ώστε εκεί να μεταφερθούν σχολές και χώροι διδασκαλίας, εργαστηρίων και έρευνας, αλλά και άλλες υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πειραιά

Η σχετική σύμβαση για την πρώτη φάση των έργων, υπογράφηκε ήδη ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και τον Πρύτανη κ. Άγγελο Κότιο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τις προσπάθειές του.

Όπως ήδη έχουμε ξαναπεί, ολόκληρο το βόρειο τμήμα της πόλης, από την περιοχή του Κατράκειου, έως το λόφο της Δεξαμενής, το παλιό νεκροταφείο και τη Νεάπολη, τα τελευταία χρόνια αλλάζει μορφή με μεγάλα έργα και γρήγορους ρυθμούς. Οι χιλιάδες φοιτητές, μαζί με τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και πολιτιστικές δραστηριότητές του Πανεπιστημίου, θα δώσουν νέα ζωή στην περιοχή και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική ανάπτυξη της πόλης.

Όλοι καταλαβαίνουμε πόση σημασία έχει αυτό, σε συνδυασμό μάλιστα με το ΜΕΤΡΟ και τα άλλα μεγάλα έργα που θα «τρέξουν» από εδώ και πέρα.

Και ακριβώς επειδή το όραμά μας για την πόλη «βλέπει μακριά», χρειαζόμαστε και ένα σχέδιο που με συγκεκριμένα βήματα θα μας οδηγεί κάθε μέρα και πιο κοντά στους στόχους μας. Ανοίγουμε λοιπόν το επόμενο διάστημα μια μεγάλη δημόσια συζήτηση με όλους όσους έχουν προτάσεις και θέλουν να τις καταθέσουν. Πολύ σύντομα θα έχετε νεότερα και ανακοινώσεις!

Αναλογίζομαι ότι η εποχή της κατήφειας, της ανασφάλειας και του φόβου, μπορεί πιο εύκολα και πιο ανώδυνα να ξεπεραστεί, αν συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να δουλεύουμε ενωμένοι για το μέλλον της πόλης που ζούμε και αγαπάμε.

Αυτό θα κάνουμε!

Γιώργος Ιωακιμείδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *