ΣΟΚ στο Πέραμα: Απουσία βασικών ειδών διατροφής στους παιδικούς σταθμούς της πόλης!

Ο Σύλλογος ΓυναικÏŽν Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας», καταγγέλλει την δημοτική αρχή Περάματος, για το πρÏŒβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την σίτιση των παιδιÏŽν και στους τρεις Παιδικούς σταθμούς της πÏŒλης μας. Μετά την περιοδεία που έκαναν μέλη του Δ.Σ. του συλλÏŒγου μας, αλλά και απÏŒ την ενημέρωση που είχαμε απÏŒ γονείς, επιβεβαιÏŽνεται ÏŒτι […]

Πέραμα
Ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας», καταγγέλλει την δημοτική αρχή Περάματος, για το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την σίτιση των παιδιών και στους τρεις Παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.
Μετά την περιοδεία που έκαναν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, αλλά και από την ενημέρωση που είχαμε από γονείς, επιβεβαιώνεται ότι από την διατροφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, απουσιάζουν βασικές τροφές, όπως κρέας, ψάρι, φρούτα, τυρί, λαχανικά ακόμα και ψωμί.
Είναι αποκαλυπτικό το πως διαμορφώνεται ο διατροφικός πίνακας που αναρτάται έξω από κάθε παιδικό σταθμό, με βάση τι υπόλοιπο έχει ο κάθε σταθμός σε τρόφιμα, και όχι με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, π.χ. σήμερα δεν υπήρχε δεκατιανό λόγω έλλειψης φρούτων…
Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι σήμερα τα παιδιά έφαγαν φασολάκια νερόβραστα χωρίς πατάτες, ενώ την Παρασκευή το διατροφολόγιο έγραφε κριθαράκι με κοτόπουλο και τελικά τα παιδιά έφαγαν κριθαράκι σκέτο! Κι όλα αυτά στο Πέραμα που υπάρχουν οικογένειες που αυτό είναι το φαγητό για τα παιδιά τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην άμεση παρέμβαση που έκανε ο Σύλλογος Γυναικών, στην αρμόδια αντιδήμαρχο Γ. Βοϊδονικόλα, όχι μόνο δεν έδειξε ενδιαφέρον και την ευαισθησία απέναντι στα παιδιά του Περάματος, αλλά αντίθετα υποστήριξε ότι όλα δουλεύουν ρολόι στους παιδικούς σταθμούς, δείχνοντας ποια είναι η διάθεση της δημοτικής αρχής απέναντι στο πρόβλημα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος, καλεί τους γονείς όλων των παιδιών, αλλά και τους εργαζομένους των παιδικών σταθμών, σε κινητοποίηση την Τρίτη 25/10, στις 11πμ, στο Δημαρχείο, για να απαιτήσουμε να παρθούν ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα για την σίτιση των παιδιών.
• Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του Περάματος να λάβουν αποφάσεις για αγωνιστική παρέμβαση προκειμένου από σήμερα τα παιδιά να τρώνε κανονικά, σύμφωνα με το διατροφολόγιο που έχει διαμορφωθεί από τους ειδικούς.
• Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή Περάματος να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη σίτιση των παιδιών.
• Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την ζωή των παιδιών μας.
Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας»

Βατίστας: «Η δημοτική αρχή να λύσει το ζήτημα με τη σίτιση των βρεφών και νηπίων»

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βασίλης Βατίστας, καταγγέλλει την έλλειψη βασικών ειδών διατροφής στους παιδικούς σταθμούς της πόλης του Περάματος και ζητά από την Δημοτική Αρχή να λύσει άμεσα το πρόβλημα.
Η δήλωσή του:
Σοκ! Απουσία βασικών ειδών διατροφής στους παιδικούς σταθμούς της πόλης! Οι 3 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε άμεσα η δημοτική αρχή να λύσει το ζήτημα με τη σίτιση των βρεφών και νηπίων στον βρεφικό και στους παιδικούς σταθμούς της πόλης. Τώρα να συγκληθεί έκτακτη οικονομική επιτροπή. Δεν μπορεί το ΕΣΠΑ και οι γονείς να πληρώνουν τροφεία και η σίτιση των παιδιών να μην είναι η ενδεδειγμένη λόγω ανεπάρκειας τροφίμων. Στηρίζουμε την αυριανή κινητοποίηση στο δημαρχείο Περάματος.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *