Για πρώτη φορά στον Πειραιά το «PIC NIC FESTIVAL 2020»

IMG_3445 (3)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά παρουσιάζει για πρώτη φορά το «PIC NIC FESTIVAL 2020», ένα πρόγραμμα ποικίλων πολιτιστικών δράσεων που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 Ιουλίου 2020 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, στον  κήπο του Βεακείου Θεάτρου.

Αξιοποιώντας και αναδιαμορφώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο του Βεακείου Θεάτρου στον Προφήτη Ηλία, ο φυσικός κήπος μετατρέπεται σε έναν πολυχώρο πολιτισμού, όπου θα παρουσιάζονται μικρές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αλλά και stand up comedy.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι  ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι περισσότερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, προκειμένου να προσφέρει στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους δημότες και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, καθώς εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης είχαν σταματήσει οι πολιτιστικές δράσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Ο Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά, παρουσιάζει  για πρώτη φορά στην πόλη μας ένα ξεχωριστό φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις. Με σεβασμό στο περιβάλλον, ο κήπος του Βεακείου Θεάτρου, θα φιλοξενήσει για 3 μήνες συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και μαζί με τις εκδηλώσεις του Βεακείου, ο Προφήτης Ηλίας θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους νέους, αλλά και όλη την οικογένεια. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια όλων, περιμένουμε τον κόσμο να διασκεδάσει με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Μαζί με τους συνεργάτες μου μελετάμε, εδώ και καιρό, τρόπους μέσα από τους οποίους θα δώσουμε την ευκαιρία και την πρόσβαση στους συμπολίτες μας σε πολιτιστικά δρώμενα, έχοντας πάντοτε σαν βασική μας σκέψη τη διασφάλιση των υγειονομικών κανόνων για την ασφάλεια των πολιτών από τον COVID-19. Έτσι με μια σειρά από μικρές παρεμβάσεις – πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον – σκεφτήκαμε να μεταμορφώσουμε τον κήπο του Βεακείου Θεάτρου σε έναν χώρο πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους. Τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, πάνω σε μεγάλες μαξιλάρες, απολαμβάνοντας τον μαγικό χώρο του κήπου, ευελπιστούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να δώσουμε πνοή σε ένα μέχρι σήμερα αναξιοποίητο σημείο της πόλης του Πειραιά, ενισχύοντας παράλληλα τον πολιτισμό και την τέχνη».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «PIC NIC FESTIVAL 2020», στο site του Δήμου Πειραιά και στον εξής σύνδεσμο: https://bit.ly/38373R1

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *