Μώραλης-Αντωνάκου-Πατούλης συζήτησαν για τα μεγάλα έργα στον Πειραιά

IMG_5554

Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στον Πειραιά στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Γ. Μώραλη

Γ. Πατούλης: «Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Πειραιά συνεργαζόμαστε στενά για την υλοποίηση έργων και δράσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η επόμενη τριετία θα είναι από τις πιο δημιουργικές που έχει ζήσει ποτέ ο Πειραιάς»

Η πορεία υλοποίησης εμβληματικών έργων και υποδομών που χρηματοδοτούνται ή είναι υπό ένταξη για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια στον Δήμο Πειραιά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Πειραιά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Γ. Μώραλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, η διευθύντρια της Εφορείας Πειραιώς και Νήσων  Σ. Χρυσουλάκη,  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας Αποχέτευσης Α. Αργουδέλης, ο Γ. Γ. του Δήμου  Β. Ταταρόπουλος, οι Σύμβουλοι Δημάρχου Α. Κουτσοδόντης και Η. Σαλπέας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε διεξοδική συζήτηση μεταξύ άλλων για την αστική ανάπλαση στην περιοχή Αγίου Διονυσίου, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, την Πειραϊκή Ακτή, έργα οδοποιίας, το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, την Πεζογέφυρα στον Κόμβο Γρ. Λαμπράκη και Δωδεκανήσου, για το Κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη, την αναβάθμιση αστικών γηπέδων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Ζέας την ανακατασκευή ασφαλτικών και λοιπών οδοστρωμάτων, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης ζήτησε από τα υπηρεσιακά στελέχη να συνεργαστούν στενά προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η υλοποίηση των έργων και των δράσεων που έχουν συμφωνηθεί. Το συντονισμό και τη συνεργασία των δύο πλευρών έχει αναλάβει η αρμόδια Αντιπεριφέρειάρχης Σ. Αντωνάκου.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης:


Με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου είχαμε μία πολύ χρήσιμη συζήτηση σχετικά με τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον όμορφο Πειραιά μας. 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα πως τα αναπτυξιακά έργα που γίνονται στην πόλη προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων και με γρήγορες διαδικασίες και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Πειραιά, υπό τον συντονισμό της κας Αντωνάκου. Από κοινού διαμορφώσαμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την υλοποίηση κρίσιμων αναπτυξιακών έργων, που θα αλλάξουν την όψη του Πειραιά το επόμενο διάστημα και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή του δυναμική. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη μας Σ. Αντωνάκου για τη συμβολή της σε αυτή την προσπάθεια. Αποτελεί πεποίθησή μου πως η επόμενη τριετία θα είναι από τις πιο δημιουργικές που έχει ζήσει ποτέ ο Πειραιάς, στο επίπεδο των έργων.  

Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης:

«Υποδέχθηκα τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Αντωνάκου στο δημαρχείο Πειραιά. Συζητήσαμε για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθώς και για μελλοντικά έργα που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε στην πόλη. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, καθώς και η  μεγάλη ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Χρυσουλάκη, καθώς η αρχαιολογία εμπλέκεται σε έργα όπως είναι η επιθυμητή από όλους τους Πειραιώτες ανάπλαση της Πειραϊκής, αλλά και η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ζέας. Η πόλη θα δει εμπράκτως την άριστη συνεργασία μας  με την Περιφέρεια, η οποία ήδη αποδίδει καρπούς. Την επόμενη τριετία θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα στον Πειραιά και αυτό μας ικανοποιεί καθώς αυτές οι εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις, αποτελούσαν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς τους Πειραιώτες που γίνονται πράξη. Κοινός  στόχος όλων μας είναι να γίνει η πόλη πιο όμορφη και λειτουργική και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Περιφέρεια στηρίζει το όραμά μας για  έναν καλύτερο Πειραιά».

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *