Τα 5 μεγάλα έργα που δρομολογούνται στον Δήμο Πειραιά

Τους βασικούς άξονες αλλά και τις προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», παρουσίασε ο επικεφαλής του και δήμαρχος Πειραιά

pyrgos_peiraia-520×375

Τους βασικούς άξονες αλλά και τις προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», παρουσίασε ο επικεφαλής του και δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Ο δήμαρχος Πειραιά δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξεχωριστά και σε πέντε μεγάλες, παρεμβάσεις που δρομολογούνται στον Πειραιά για τα επόμενα χρόνια.

«Πρώτον, η υλοποίηση της ανάπλασης της Ακτής Θεμιστοκλέους, ένα εμβληματικό από κάθε άποψη έργο αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Πειραϊκής, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίσαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο Δήμος Πειραιά θα υλοποιήσει την ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους, μήκους περίπου τρεισήμισι χιλιάδων μέτρων και έκταση περίπου τριάντα πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή, προσελκύοντας επισκέπτες από την υπόλοιπη Αττική, τη χώρα και το εξωτερικό.

Δεύτερον, η δρομολόγηση της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, επιλύοντας ένα αίτημα επί 35 χρόνια του νομικού κόσμου και των πολιτών. Ύστερα από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων), ξεκινούν οι διαδικασίες ώστε στην περιοχή Παπαστράτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, σε τρία χρόνια να έχουμε στην πόλη μας το πιο νέο, σύγχρονο και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο της χώρας, αντάξιο της ιστορίας και του κύρους του Πειραιά.

Τρίτον, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες διερεύνησης της δυνατότητας αποκατάστασης του κτιρίου της Ραλλείου Σχολής, ώστε να φιλοξενήσει το νέο Δημαρχείο του Πειραιά, και παράλληλα να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί παραγωγικά το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το Δημαρχείο και θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα του κέντρου της πόλης, με το εμβληματικό αυτό κτίριο να μετατρέπεται σε έναν χώρο που θα αντανακλά την ιστορία και το μέλλον του Πειραιά.

Τέταρτον, σχεδιάζουμε την αναβάθμιση της πλατείας Κοραή και των πεζοδρόμων Δραγάτση και Καραΐσκου, που την περιβάλλουν. Στην περιοχή ήδη δεσπόζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και με αυτή την παρέμβαση πρόκειται να αναδειχθεί η πλατεία σε τοπόσημο για την πόλη, αφού θα ενδυναμωθεί με περισσότερο πράσινο, αλλά και με “μπλε” υποδομές, όπως σιντριβάνι και υδάτινα σημεία.

Πέμπτον, δρομολογούμε τη διαμόρφωση πύλης εισόδου στον Πειραιά για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Πρόκειται για τη δημιουργία της πρώτης πολιτιστικής διαδρομής, που θα συνδέει οδικούς άξονες που σχετίζονται με τοποθεσίες ειδικού αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του κέντρου του Πειραιά, με τον Κεντρικό Λιμένα, το Πασαλιμάνι, και τις ζώνες εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής», εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *