Connect with us

Δήμος Σαλαμίνας

Σαλαμίνα: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας δωρεά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ

Published

on

Εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία του Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου η νέα πτέρυγα του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί δωρεά του Σωματείου ‘ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο’ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του επετειακού έτους “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020”.

Στα εγκαίνια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, παραβρέθηκαν και πραγματοποίησαν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η  Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες –Σαλαμίνα 2020»Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος , ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός.

Στα εγκαίνια παρέστησαν o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας ΜάριοςΘεμιστοκλέουςο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Υποδιοικητής της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Περικλής Αλεβίζος, ο Πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας Αθανάσιος Μακρής κ.α.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαλαμίνας και Μεγάρων Κωνσταντίνο.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό, τη Διευθύντρια Παναγιώτα Μπάφα και την Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αγορίτσα Κουλούρη.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί η παρουσίας της κας Προέδρου της Δημοκρατίας και ευχαρίστησε θερμά την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ για την προσφορά τους στο νησί.

Με τη σειρά της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συγκίνησή της και αναφέρθηκε στην ελπίδα που πάντα υπάρχει ακόμα και στους δύσκολους καιρούς, όπως αυτούς που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τέλος, επεσήμανε: “Για δεύτερη φορά, φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει, με την παγκόσμια υγειονομική κρίση” και υπογράμμισε ότι: “Το τρίτο κύμα της πανδημίας δοκιμάζει τις αντοχές μας, αυξάνει τους φόβους μας, αλλά και εντείνει τις προσδοκίες που γεννά η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η σταδιακή οικοδόμηση της συλλογικής ανοσίας“.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε «Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας δίνει τη δική του μάχη από την αρχή της πανδημίας. Προσφορές όπως η σημερινή από το ίδρυμα Ελπίδα και την πρόεδρό του Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι σημαντικές και συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας, όσο και των ελλείψεων που υπάρχουν.  Είναι βέβαιο ότι χρειάζονται ακόμα πολλά βήματα να γίνουν για τη Σαλαμίνα, για την Αττική και για τη χώρα συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε προσανατολισμένοι, με ενότητα, σεβασμό στην ανθρώπινη αξία και αισιοδοξία για το μέλλον. Σε αυτή τη μετά covid εποχή θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε προκειμένου να υλοποιηθούν συγκεκριμένα βήματα που θα μας οδηγήσουν ταχύτερα στην ανάπτυξη και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει έμπρακτα σε αυτή τη μάχη, με συγκεκριμένα κονδύλια και χρηματοδοτικά εργαλεία. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση οφείλουμε να δώσουμε  έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην περαιτέρω στελέχωση του υγειονομικού προσωπικού».

 Εν συνεχεία η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού με μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή ενώ συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο γραφείο του όπου και τους προσφέρθηκε συμβολικό αναμνηστικό ένα στεφάνι ελιάς με κλαδιά από τον γηραιότερο έμβιο οργανισμό του νησιού, μια ελιά που χρονολογείται προ της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.