Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 30ής Νοεμβρίου – Επαναληπτική εκλογή στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εκλογών και την πρόκριση των δύο υποψηφίων που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Στον επαναληπτικό γύρο θα αναμετρηθούν οι δικηγόροι Ηλίας Κλάππας και Πολυχρόνης Περιβολάρης, όπως προβλέπει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2025, συμμετείχαν 1.385 δικηγόροι από τους συνολικά 2.443 εγγεγραμμένους, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να ανέρχονται σε 1.358 (56,69%). Καταγράφηκαν επίσης 8 άκυρα και 19 λευκά ψηφοδέλτια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας έχουν ως εξής:
-
Ηλίας Ι. Κλάππας – 657 ψήφοι (48,38%)
Συνδυασμός: «Δικηγορική Συνεργασία» -
Πολυχρόνης Γ. Περιβολάρης – 331 ψήφοι (24,37%)
Συνδυασμός: «Συμμαχία για την Ανανέωση» -
Νικόλαος Θ. Μπιλίρης – 153 ψήφοι (11,27%)
Συνδυασμός: «Συμβόλαιο Αλήθειας και Δύναμης με τον Δικηγόρο» -
Γεώργιος Π. Καραμιζάρης – 145 ψήφοι (10,68%)
Συνδυασμός: «Ανεξάρτητοι Δικηγόροι Πειραιά» -
Παναγιώτης Γ. Σαπουντζάκης – 72 ψήφοι (5,30%)
Συνδυασμός: «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»
Με δεδομένο ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 50%, η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, όπου τα μέλη του Συλλόγου θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους.




