Έκτακτο: Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Λυόν – Πυροβόλησαν τον ιερέα

Τρεις μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιÏŽνει και πάλι τον τρÏŒμο καθÏŽς ελληνορθÏŒδοξος ιερέας δέχθηκε πυροβολισμούς μπροστά ακριβÏŽς απÏŒ την εκκλησία του στη ΛιÏŒν το απÏŒγευμα του Σαββάτου. Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ÏŽρα) στο έβδομο δημοτικÏŒ διαμέρισμα της πÏŒλης. Η περιοχή γύρω απÏŒ το σημείο της […]

20201031_185621

Τρεις μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του στη Λιόν το απόγευμα του Σαββάτου.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ώρα) στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης. Η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί.

Ο ιερέας, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία του, πυροβολήθηκε εξ επαφής και έχει τραυματιστεί στην κοιλιά από σφαίρες κυνηγετικού όπλου,ενώ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης της επίθεσης κατάφερε να ξεφύγει.

Ο ιερέας δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από κινητές μονάδες υγείας, καθώς φέρει βαριά τραύματα, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις ασφαλείας και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Πηγή: www.tanea.gr

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *