Αντιδήμαρχος Καστελορίζου: “Αισθανόμαστε ασφάλεια, μεγάλη η αποτρεπτική δύναμη στο νησί”

amygdalos

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Καστελόριζο, μετά την επαναλαμβανόμενη τουρκική προκλητικότητα μίλησε στην εκπομπή «Mini Καύσωνας» του MEGA ο αντιδήμαρχος του νησιού, Στράτος Αμύγδαλος.

Όπως σημείωσε, τα τελευταία γεγονότα έχουν καλλιεργήσει μια σκληράδα στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, «της μεγαλύτερης ελληνικής γης» όπως χαρακτήρισε το Καστελόριζο, που αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους.

«Όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, όσα γράφονται, όσα γίνονται (σ.σ. υπερπτήσεις) μας έχουν καλλιεργήσει μια σκληράδα. Το νησί ψυχολογικά είναι έτοιμο για τέτοιες καταστάσεις. Αισθανόμαστε ασφάλεια, η δύναμη αποτροπής στο νησί μας είναι πολύ μεγάλη» τόνισε μιλώντας στους Μένιο Σακελλαρόπουλο και Αθηναΐς Νέγκα ο κ. Αμύγδαλος.

Επίτιμος δημότης ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος του νησιού αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, να ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη τον υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Ο κ. Στεφανής στάθηκε για χρόνια δίπλα στο νησί μας. Η βράβευση αυτή είναι προς τιμήν και περηφάνια για όλους τους Έλληνες στρατιώτες» είπε ο κ. Αμύγδαλος.

Το εμπόριο με την Τουρκία

Ο κ. Αμύγδαλος υπογράμμισε ότι το Καστελόριζο διατηρεί σχέσεις εμπορικές και τουριστικές με το Κας, τη γειτονική πόλη στις ακτές της Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «άλλο ο τουρισμός και άλλο η πατρίδα, η οποία είναι πάνω από όλους».

Τέλος, σημείωσε πως οι τουρκικές υπερπτήσεις και η ένταση στην ευρύτερη περιοχή έχουν οδηγήσει συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων στο ακριτικό νησί, με τους τουρίστες να αναφέρουν τους παραπάνω λόγους ως αιτία της ακύρωσης των κρατήσεών τους.

Πηγή: in.gr

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *