Αλ. Γκανά: “Κανείς δεν ξέρει την ημερομηνία διαθεσιμότητας του εμβολίου”

ganaz (1)

Στην εφαρμοσμένη επιστήμη δεν υπάρχει το απόλυτο.  Υπάρχουν πρακτικές, μελέτες, πειράματα, αναλύσεις, ιατρικά πρωτόκολλα…   Αυτή είναι η ´μαγεια ´ της επιστήμης όπως έχουμε ξαναπεί… να ακολουθεί μια λογική σχέση αιτίας και αιτιατού, μια επαγωγική σχέση και μια ορθολογιστική συνέπεια που δεν την βρίσκεις εύκολα αλλού για αυτό και δύσκολα την αποδέχεται κανείς… ποιος αποδέχεται κάτι που δεν αναγνωρίζει ; …. που δεν υιοθετεί ; 

Διαβάζω διάφορα…. απαντήσεις υπάρχουν καταγεγραμμενες από ειδικούς , για όλα τα γούστα ️…. θέλεις να υποστηρίξεις κάτι ; Έχουν αρθρογραφήσει ειδικοί !!! Θέλεις να εναντιωθείς σε αυτό το κάτι ;; Έχουν επίσης αρθρογραφήσει ειδικοί …. άρα ταυτιζόμαστε με ό,τι είναι οικείο στη σκέψη και τη νοοτροπία μας. Τι και αν 49 ειδικοί υποστηρίζουν κάτι και ένας αρθρογραφεί για το αντίθετο ;; Αυτός που ´δεν είναι χαϊβάνι όπως εμεις οι υπόλοιποι ´ θα ταυτιστούν με αυτόν τον έναν !!!

Σαφώς και ετοιμάζονται εμβόλια και σαφώς θα είναι σύμφωνα με τις πρακτικές ασφαλείας κάθε συγκεκριμενης χώρας.  Κανείς όμως δεν ξέρει ακριβως την ημερομηνία διαθεσιμότητας, ακριβές ποσοστό ανοσοποιησης και αριθμό δόσεων που θα εξασφαλιστούν για κάθε χώρα….και μαντέψτε !!!! Αυτό συμβαίνει σε ΚΑΘΕ περίπτωση ….απλά οι περισσότεροι τώρα το ανακαλύπτουν . 

Για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές η Υπουργός διευκρίνισε ότι η ηλικία είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών… δεν είπε κάτι άλλο ….Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο έγκυρης εφημερίδας αυτό είναι μέτρο για μεγαλύτερα παιδιά και μόνο αν υπάρχει μεγάλη έξαρση ( https://www.ethnos.gr/ellada/120109_sholeia-sto-trapezi-i-enarxi-ton-mathimaton-kai-horis-maska ). Ας μην βιαζόμαστε να ´τσακωθουμε ´ μεταξύ μας για άλλο ένα θέμα …. όλο το Φθινόπωρο θα έχουμε μπροστά μας !!!!!

Ένα πράγμα μας ζητείται μόνο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε … μας ζητείται από τον ορθολογισμό και την ωριμότητα που υποτίθεται μας διέπει , όχι από κάποιον άλλον : Προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και τους γυρω μας τηρώντας όλες τις  συστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε η αιτία που θα ξεπεράσουμε γρηγορότερα και ευκολότερα αυτήν την άσχημη κατάσταση .

 Τα μέτωπα είναι πολλά και σοβαρά  !!!! Υγεία , οικονομία , ελληνοτουρκικό ….και όλα τα προβλήματα καθημερινότητας που ο καθένας μας έχει ….Ή βήμα βήμα τα λύνουμε κατά το μέγιστο δυνατόν ή δείχνουμε πόσο ´εξυπνοι ´ είμαστε κάνοντας διαρκώς τον συνήγορο του ηλίθιου διαβολου ….χωρίς αποτέλεσμα όμως !!!! 

Και είναι και Αύγουστος …. ?Καλό βράδυ !!!

Αλεξάνδρα Γκανά

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *