Κατέθεσε ο Στέφανος Χίος…

xios-arthro

Ο Στέφανος Χίος, περιέγραψε στις αρχές το άτομο που επιχείρησε να τον δολοφονήσει τα ξημερώματα τις δευτέρας. Εξετάζεται υλικό κλειστών κυκλωμάτων και αναμένονται τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είχαν μία πρώτη επαφή με το θύμα που τους έχει μεταφέρει και όσα συνέβησαν και τις εκτιμήσεις του και αναμένονται να ακολουθήσουν και συμπληρωματικές καταθέσεις, καθώς σταδιακά αναρρώνει.

Ο ίδιος έχει περιγράψει ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, που τον πλησίασε στο αυτοκίνητό του, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να τον πετύχουν στον λαιμό και στα πλευρά, ευτυχώς δίχως να πειραχτούν ζωτικά όργανα.

Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά, χτύπησε με την πόρτα του τον δράστη, απ’ όπου έχουν ληφθεί αποτυπώματα και δείγματα τυχόν γενετικού υλικού και εκείνη την στιγμή φαίνεται πως μπλόκαρε το όπλο του και τράπηκε σε φυγή, ενδεχομένως με συνεργό του που τον ανέμενε.

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί βιντεοληπτικά υλικά από το κλειστό κύκλωμα της οικίας του θύματος και από άλλες κάμερες της περιοχής, τα οποία αναλύονται, επίσης σε μία προσπάθεια να φτάσουν οι Αρχές πιο κοντά στους δράστες.

Τα κίνητρά τους ακόμα δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ποια μπορεί να ήταν, ωστόσο πέρα από την πιθανότητα της διατεταγμένης επίθεσης από κάποιο άτομο ή άτομα που ενδεχομένως να θεωρούν ότι έχουν θιγεί από κάτι που μπορεί να έχει γράψει κατά καιρούς το θύμα, υπάρχει μία διακριτική παρακολούθηση των εξελίξεων της υπόθεσης και από την Αντιτρομοκρατική, στην περίπτωση που τα κίνητρα είχαν μία τέτοια προέλευση.

Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι η υπόθεση επισήμως παραμένει στην Ασφάλεια, οι έως τώρα συνειρμοί «δείχνουν» την πρώτη κατεύθυνση.

Πηγή: news247.gr

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *