Connect with us

Eπικαιρότητα

Μεγαλώνει ο αριθμός των ιατρών-βουλευτών που θέτουν εαυτόν στην υπηρεσία του ΕΣΥ

Published

on

Αυξάνεται η λίστα με τους ιατρούς-βουλευτές που δηλώνουν εθελοντές στην μάχη κατά της πανδημίας και ζητούν να ενταχθούν στο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς.

Μετά το βουλευτή του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Λαμπρούλη, ο οποίος χθες με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε προσωρινή απαλλαγή από τα καθήκοντά του προκειμένου να παρουσιαστεί εθελοντικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με την ιδιότητα του ιατρού, όλο και περισσότεροι συνάδελφοί του φαίνεται να ακολουθούν το παράδειγμά του.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας με την ΝΔ και καρδιολόγος Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του υπογραμμίζει: 

«Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ».

Ήδη στον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό έχει ζητήσει να ριχτεί ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία και αναισθησιολόγος-εντατικολόγος με δημοσίευσή του στο Twitter:

Ο  Κωνσταντίνος Μπλούχος από τη ΝΔ, ο οποίος με δήλωσή του ανέφερε πως: “Έκανα κάτι, που θεωρώ αυτονόητο, υπηρέτησα αυτό το σύστημα Υγείας, και αυτό το λαό.Στις τοπικές κοινωνίες οι άνθρωποι δεν είναι απλά νούμερα, είναι γνωστοί, είναι φίλοι, έχουν πρόσωπο. Είναι χρέος μας να υπηρετούμε το ανθρώπινο πρόσωπο! Είναι το ίδιο, όσο αυτονόητο και καθαρό  πρέπει να είναι το μήνυμα “μένουμε σπίτι – ασφαλείς.

Όλοι πρέπει πλέον να αντιληφθούμε την κρισιμότητα και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτα από όλα πρέπει να νικήσουμε τους φόβους μας! Και για να νικήσουμε τους φόβους μας πρέπει να ταπεινωθούμε! Και επειδή δεν μπορούν να είναι ανεξάντλητες οι δυνάμεις  του ΕΣΥ, και παρά την γενναία μας ενίσχυση και παρά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ευελιξία που επιδεικνύει το υπουργείο, είναι ξεκάθαρο πως ό,τι και να γίνει κάποιες συνθήκες λόγω του μεγέθους του φαινομένου φαίνεται να μας ξεπερνούν.

Για αυτό τώρα χρειάζεται αυτό και μόνο, συστράτευση των δυνάμεων χωρίς υπερβολές δεν είναι θέμα επιλογών, δεν είναι θέμα εναλλακτικών δρόμων. Μονόδρομος η νίκη μας,  γιατί θα είναι νίκη της ζωής! Ένα λοιπόν ενιαίο αρραγές μέτωπο”. 

Οι τελευταίες επιστολές – δηλώσεις εθελοντικής προσφοράς που διαβιβάστηκαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα υπογράφονται από τον βουλευτή Λακωνίας με την ΝΔ Νεοκλή Κρητικό που έχει την ειδικότητα του χειρουργού θώρακος και την βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου, συνταξιούχο γυναικολόγο.

Ο κ. Κρητικός αναφέρει στην επιστολή του: «Δια της παρούσης και παρακινούμενος από τη χθεσινή δημόσια γνωστοποίηση συναδέλφων μου βουλευτών, σας γνωστοποιώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι τίθεμαι στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε το ίδιο είχα πράξει και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και επίσης έχω πράξει και τώρα σε συνεργασία με την Κεντρική Κλινική Αθηνών, της οποίας το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Έθνους για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης»