Επέτειος 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση: Τα δάκρυα του Πρίγκιπα Καρόλου κατά την κατάθεση στεφάνου

karolos-dakruse-parelasi-25i-martiou

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας διεξήχθη η διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση λίγη ώρα πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος κατέφθασε στη χώρα μας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, τιμώντας τη χώρα μας αυτή την ιδιαίτερη ημέρα.

Αφού κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους της χώρας του, της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν έκδηλη η συγκίνησή του και την ώρα της ανάκρουσης του βρετανικού εθνικού ύμνου δάκρυσε. 

Ο Πρίγκιπας Κάρολος έχει ελληνικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του Πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, ενώ η μητέρα του ήταν ελληνικής καταγωγής.

Χθες, μάλιστα ο Πρίγκιπας Κάρολος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους δεσμούς που τον συνδέουν με την Ελλάδα, τονίζοντας πως τον ελληνικό θρίαμβο δεν πέτυχε ένας ήρωας, αλλά πολλοί. Ολοκλήρωσε μάλιστα την ομιλία του, λέγοντας στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά. Ζήτω η Ελλάς».

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Πρίγκιπας Κάρολος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.

Συζητήθηκαν επίσης κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από τη βρετανική πλευρά συμμετείχαν η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, και ο Principal Private Secretary του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Clive Alderton.

Ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου αναμένεται να αναχωρήσει στις 14:45 με τη σύζυγό του.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *