Σοβαρά προβλήματα από την βροχόπτωση στην Μακεδονία

ÐËÇÌÌÕÑÅÓ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 07 Αυγούστου 2020 έως τις πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο, στην Κεντρική Μακεδονία, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας, στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Λαγκαδά και ειδικότερα: Δ.Κ. Λαγκαδά, Δ.Κ. Λαγυνών, Τ.Κ. Ηρακλείου, Τ.Κ. Καβαλλαρίου, Τ.Κ. Περιβολακίου, Τ.Κ. Χρυσαυγής. 

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε έως σήμερα το πρωί:

  • 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ ενέργειες έγιναν έως τώρα σε 191 από αυτές και
  • 10 κλήσεις για παροχή βοηθείας όπου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο: 15 άτομα από τις οικίες τους καθώς και 4 ακόμη από τα οχήματα τους.

Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω περιστατικών επιχειρούν 67 πυροσβέστες και ειδικά εξοπλισμένο πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ, 26 οχήματα και μια διασωστική λέμβος. 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη 06 Αυγούστου 2020 από την Ε.Μ.Υ. θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (09-08-2020). 

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *