Αυξάνονται οι νεκροί – 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι στη Βηρυτό…

Eeqt4S1WsAEYK1h

Αγώνα δρόμου κάνουν τα σωστικά συνεργεία στη Βηρυτό προκειμένου να προλάβουν να ανασύρουν τραυματίες από τα συντρίμμια πριν να είναι αργά. Η χθεσινή έκρηξη που άφησε πίσω της την Κόλαση του Δάντη, στοίχε την ζωή σε 108 μέχρι στιγμής ανθρώπους, ενώ 4.000 άνθρωποι έχουν υποστεί βαριά τραύματα. Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται ενώ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας έχει αποστείλει ενισχύεις, μεταξύ αυτών και ομάδα της ελληνικής ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι του λιμανιού της Βηρυτού που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από εντολή της κυβέρνησης, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τα αίτια της τραγωδίας.  Οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου ήταν παρατημένοι στις αποθήκες του λιμανιού για 6 χρόνια χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική αμέλεια με την πυρκαγιά να ξεκινάει από την αποθήκη 9 του λιμανιού και να επεκτείνεται στην αποθήκη 12, όπου είχαν αποθηκεύσει το χημικό λίπασμα.

«Θα ανατινάξει όλη τη Βηρυτό»

Σύμφωνα με το Reuters, ο γενικός διευθυντής των Τελωνείων του Λιβάνου, Μπάντρι Ντάχερ δήλωσε ότι είχαν αποστείλει 6 έγγραφα προς το δικαστικό σώμα τονίζοντας ότι το φορτίο αποτελούσε ισχυρό κίνδυνο. Επιπλέον, ομάδα των Τελωνείων που είχε επιθεωρήσει τις αποθήκες είχε προειδοποιήσει πως αν δεν μετακινηθεί το υλικό, «θα ανατινάξει όλη τη Βηρυτό».

300.000 άνθρωποι άστεγοι

Απεσταλμένοι του Ερυθρού Σταυρού έχουν στήσει καταφύγια με τρόφιμα, είδη υγιεινής και βασικές ανάγκες για να στεγαστούν 1000 οικογένειες, τη στιγμή που 300.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό ενώ προσπαθούν με κάθε προσπάθεια και με κάλεσμα μέσω ων social media με hashtag #ourhomesareopen, να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που έμειναν στον δρόμο.

Πηγή: newsbreak.gr

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *