Connect with us

Πολιτική

Αδειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το Δρίτσα- Μπαλάφας:”Η αδιαλλαξία της ΝΔ αφήνει τον Κουφοντίνα να πεθάνει”

Published

on

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Twitter, χαρακτήρισε ως “ατυχή” τη χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα. Μάλιστα, τονίζει ότι “η συγκεκριμένη δήλωση δεν εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ όπως υπογραμμίζει “την αριστερά χωρίζει ιδεολογική άβυσσος με την τρομοκρατία “.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

“Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.

Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα”.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να μαίνεται η πολιτική κόντρα με αφορμή τη στάση της Κυβέρνησης για το  Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν το πρωί της Τετάρτης οι Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής ΝΔ, και Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

“Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι προφανώς κανένας μας, σε κανένα κράτος δικαίου, δεν επιθυμεί να δει νεκρό έναν κρατούμενο. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται. Τιμωρεί, και τιμωρεί αυστηρά. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Έχει ξεσπάσει ένα κύμα βίας κατά συναδέλφων βουλευτών και κατά της ΠτΔ. Θέλω να ακούσω από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκη της βίας, χωρίς προϋποθέσεις. Η δήλωση του κ. Δρίτσα προσβάλλει στο σύνολό του τον ελληνικό λαό. Το ζήτημα πέφτει στις πλάτες του κ. Τσίπρα, που πρέπει να πάρει ο ίδιος θέση” είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

“Για εμάς, όχι τώρα, ανέκαθεν, η βία, η τρομοκρατία και οι εγκληματικές πράξεις του Κουφοντίνα και των ομοίων του είναι κατακριτέες από την πρώτη στιγμή. Φυσικά, ήταν ατυχής η φράση του κ. Δρίτσα ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τον Κουφοντίνα και τη 17Ν. Το βασικό είναι ότι αυτή τη στιγμή από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη υπάρχει επιλογή να πεθάνει ο Κουφοντίνας για να αλλάξουν την ατζέντα. Αυτά τα λέει όλη η αντιπολίτευση και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως η κ. Μπακογιάννη, που δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους. Σήμερα ο κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, κορυφαίος συνταγματολόγος, μίλησε για το ζήτημα αυτό και είπε ότι, όταν τίθεται ζήτημα πιθανόν εκβιασμού και ζήτημα ζωής, η πλάστιγγα πρέπει να γέρνει προς την ανθρώπινη ζωή”απάντησε ο κ. Μπαλάφας.

“Η ΝΔ έχει βγάλει το 2020 τον νόμο 4760. Στα υπόγεια του Κορυδαλλού υπάρχει ειδική πτέρυγα όπου είναι όλοι οι καταδικασμένοι της 17Ν. Σύμφωνα με το νόμο, ο κ. Κουφοντίνας είχε το δικαίωμα. Βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δείχνουν μια αδιαλλαξία που εκ των πραγμάτων οδηγεί στο θάνατο του Κουφοντίνα. Ο νόμος λέει ότι ο κρατούμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει πού θα μεταφερθεί. Ζητάει να πάει στα υπόγεια του Κορυδαλλού, που είναι και οι υπόλοιποι”πρόσθεσε ο ίδιος.

“Νομίζω ότι με αυτό που είπε ο κ. Μπαλάφας, κατηγορώντας ότι υπάρχει διάθεση κάποιων να αφήσουν τον Κουφοντίνα να πεθάνει, είναι άλλη μία άστοχη δήλωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δε θέλει να πεθάνει κανένας κρατούμενος, για κανένα λόγο. Ο Κουφοντίνας μπορεί να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Λυπάμαι πολύ που ο κ. Μπαλάφας είπε κάτι πολύ άστοχο” απάντησε η κ. Κεφαλογιάννη.

“Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζει κατά τη γνώμη μου τα πράγματα στη θέση τους και χαράσσει τις σωστές τοποθετήσεις. Ο Κουφοντίνας πρέπει να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του. Μου έκανε εντύπωση η αναρμοδιότητα που δήλωσε ο κ. Τσιάρας. Δεν μένω στο τυπικό” σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μπαλάφας.