Γιώργος Στεργίου: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην Ευρώπη

118770074_325827802195346_9142363575872679975_o

Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην Ευρώπη, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά και για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεών της στην οικονομία.

59 χρηματοδοτικά εργαλεία που φτάνουν τα 24 δις ευρώ έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση για τη στήριξη της εργασίας.

Εργαλεία που η αποτελεσματικότητά τους, όπως για παράδειγμα της επιστρεπτέας προκαταβολής και της αναστολής συμβάσεων, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προκειμένου να περιορίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας στις χώρες τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αντιμετωπίζουμε τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής. Οικοδομούμε με σιγουριά το αύριο», είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με παραγωγικούς φορείς και επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου για τις αγωνίες, τις επισημάνσεις καθώς και τις προτάσεις του παραγωγικού κόσμου της περιφέρειας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θανάσης Πετραλιάς, οι επικεφαλής της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥΣτέλιος Κονταδάκης, της Νέα Δημοκρατία – Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας και της Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας Ν.Δ.Βασίλης Φεύγας καθώς και οι βουλευτές, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρόεδροι των περιφερειακών οργανώσεων και οι υποψήφιοι βουλευτές από κάθε περιοχή. Τον συντονισμό είχε η Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου

Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *