Κίνημα Αλλαγής ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: SOS με…Documenta

105042875_274026704040229_124662370698275058_n

Το “κίτρινο” ανάγνωσμα της εφημερίδας Documento κατά της Νάντιας Γιαννακοπούλου, βγάζει στην επιφάνεια την παθογένεια, που εξακολουθεί να υφίσταται στο εσωτερικό του Κινήματος μας, ως απόρροια των δημοτικών κι αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Παθογένεια που εμφανίστηκε σε πολλές περιοχές της χώρας και επί του συγκεκριμένου, στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας. Δε θα περιγράψω λοιπόν μια άγνωστη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες μου κατάσταση, θα απαριθμήσω βασικά στοιχεία του προβλήματος, δίχως να φείδομαι της αναφοράς προσώπων δια του ονοματεπώνυμου τους. Πρόβλημα, που όπου το συναντούσαμε, οφείλαμε να έχει λυθεί ΧΘΕΣ.

Δεδομένο πρώτο: Ο Λάμπρος Μίχος, νυν δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος, όντας ενεργό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και του Κινήματος Αλλαγής. Δεν έλαβε το επίσημο χρίσμα του κόμματος μας και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα στηρίχτηκε επίσημα και από την Τ.Ο. ΝΔ Αγίας Βαρβάρας, σε μια συμβολική κίνηση «διακομματικής οικουμενικής αποδοχής». Ο Λάμπρος Μίχος, ήταν, είναι και θα είναι ιστορικό και εμβληματικό κομματικό στέλεχος του Κινήματος μας και φυσικά είναι Δήμαρχος για 5η πια 4ετία στην Αγία Βαρβάρα, χρήζοντας ευρείας αναγνώρισης και σεβασμού.

Δεδομένο δεύτερο: Ο τέως Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, «παντρεύτηκε» ως πρόθυμη νύφη το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στηρίχτηκε προεκλογικά επίσημα από το ΣΥΡΙΖΑ και στρατεύτηκε μαζί του ο συνδυασμός του κου.Γεωργιαννάκη, προερχόμενος επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ. Πλεόν ο τέως δήμαρχος και τέως σύντροφος μας, αποτελεί επίσημο μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένο τρίτο: Ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος κος.Μιχάλης Γιάγκας, είναι μέλος της ΤΟ Κινήματος Αλλαγής Αγίας Βαρβάρας και καθ’όλη την προεκλογική του εκστρατεία είχε ως βασικό του αφήγημα ότι ο Λάμπρος Μίχος κατέστρεψε την κοινωνία ψηφίζοντας τα Μνημόνια με το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο αφήγημα υιοθέτησε και η «τριανδρία» Καπλάνη-Γιάγκα-Βασιλάκου, συνασπιζόμενοι στο δεύτερο γύρο, με σκοπό τη μη εκλογή του Λάμπρου Μίχου. Ο γάμος των τριών όμως, δεν είχε επιτυχές μυστήριο, μιας και ο Λάμπρος Μίχος εξελέγη με σχεδόν 60%. Ο κος.Γιάγκας είχε στο ψηφοδέλτιο του και τη Γραμματέα ΤΟ Κινήματος Αλλαγής Αγίας Βαρβάρας, κα.Παπαδάκου, η οποία όντας υπάλληλος της Βουλής, ανήρτησε δημοσίευμα, θεωρώντας ότι θα πλήξει τον Λάμπρο Μίχο, το οποίο ανέφερε ότι είναι στη λίστα Lagarde, ενέργεια για την οποία θα μπορούσε να έχει πειθαρχικές συνέπειες. Όλα όσα αναφέρω, συνέβησαν με την…”ποητική αδεία” των δημοτικών εκλογών, ας πάμε όμως στο θέμα, που υπερβαίνει τα των αυτοδιοικητικών.

Δεδομένο τέταρτο: Το δημοσίευμα της Documento, που έχει σκοπό να πλήξει τη Νάντια Γιαννακοπούλου και το Κίνημα Αλλαγής, λίγες ώρες μετά την ενέργεια του Κινήματος Αλλαγής να φέρει το θέμα του παρακρατικού και παραδικαστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, χρησιμοποιεί ξεκάθαρα ένα υποτιθέμενο μέλος του Κινήματος Αλλαγής, τον κο.Μιχάλη Γιάγκα, ο οποίος άλλωστε όλον αυτόν τον καιρό συνεπικουρούμενος από τον κο.Καπλάνη, έχουν επιδωθεί σε ένα ανηλεή πόλεμο ενάντια στον Λάμπρο Μίχο και το περιβάλλον του. Τί δουλειά έχουν αυτού του ποιόντος τα μέλη, που συνεργάζονται κατά το δοκούν με τους σκευωρούς μας, με τους υβριστές και αποδομιστές μας, να υφίστανται ακόμα ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής και να μην έχουν διαγραφεί;; Με ποια…σκανδαλο-αδεία, τα «παπαγαλάκια» της Documento, είναι ακόμα σύντροφοι μας στο Κίνημα Αλλαγής;;Υπάρχει παρασκήνιο σε όλο αυτό και τίνος τα προσωπικά συμφέροντα και παιχνίδια εκφράζουν;;Από ποιούς και γιατί, παραμένει και εκτρέφεται η συντήρηση αυτών των φαινομένων, όλο αυτόν τον καιρό, που τελικά με ρεσάλτα, επιδίδονται στο να πλήττουν το Κίνημα Αλλαγής;;

Η προκείμενη παθογένεια που περιγράφω, με βεβαιότητα τη συναντάμε ως προείπα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τη συντηρούμε όμως, θα έπρεπε να έχει λάβει τέλος, όπου κι αν βρίσκεται, ΧΘΕΣ. Ο πολιτικός μας αντίπαλος είναι η συντηρητική δεξιά και η δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑίϊκου μορφώματος, με τις τόσες ακροδεξιές καταβολές. Δεν υπάρχει περιθώριο για “ένδοθεν” πονηρούς και εντέλει ενδυνάμει εχθρούς μας. Δεν υπάρχουν ούτε διαγαλαξιακοί Μωυσήδες, ούτε επαναστάτες πινόκιο με νταούλια και νεροπίστολα. Υπάρχει η μόνη προοδευτική επιλογή, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, πάνω σε αυτό το “όπλο” πρέπει να επενδύσουμε. Σεβόμενοι την ιστορία μας, οφείλουμε να γεμίσουμε τον ελληνικό λαό ξανά με την πεποίθηση ότι επιβιβαζόμενος στο “καράβι” μας, θα ταξιδέψει και πάλι στο δρόμο της Αλλαγής, της Προόδου, της Δημιουργίας, της Ανάπτυξης, με όραμα, με ελπίδα, με ανθρωπιά.

Στην ΠΑΣΠ Ρεθύμνου το 1996 λέγαμε, “ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”. ΠΑΜΕ λοιπόν ΜΠΡΟΣΤΑ, αφήνοντας πίσω άμεσα, παθογένειες και εσωστρέφεια.

Άρης Αναγνωστόπουλος, Μέλος Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Κινήματος Αλλαγής / Μέλος Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών/ ΤΟ Αγίας Βαρβάρας Κίνημα Αλλαγής

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *