Λευτέρης Χρυσοφάκης: Ο Μ.Χριστοδουλάκης ο πρώτος θεσμικός που επισκέπτεται την ΝΠΖ

116379687_1473724516152275_3208185041948495296_n

Το εγκώμιo του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, έπλεξε ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, για την επίσκεψη του στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του “Ειναι ίσως ο πρώτος θεσμικός παράγοντας,που μας επισκέφτηκε,βλέποντας τα πάντα με τα ίδια του τα μάτια“. ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως “Θα ήταν ευχής έργο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να μάθει να βλέπει από κοντά πως δημιουργείται καθετί μεγάλο ή μικρό στην κοινωνία μας..με κόπο,με αγώνα,με ψυχή και με ελπίδα”.

Αναλυτικά ο Λευτέρης Χρυσοφάκης δήλωσε:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφτηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο την ΝΠΖ,για να δει από κοντά την αλήθεια,τον μόχθο και τα προβλήματα όλων των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων.Ειναι ίσως ο πρώτος θεσμικός παράγοντας,που μας επισκέφτηκε,βλέποντας τα πάντα με τα ίδια του τα μάτια.Θα ήταν ευχής έργο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να μάθει να βλέπει από κοντά πως δημιουργείται καθετί μεγάλο ή μικρό στην κοινωνία μας..με κόπο,με αγώνα,με ψυχή και με ελπίδα

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από την πλευρά του τόνισε:

Βρεθήκαμε σήμερα, λίγο πριν το τέλος του Ιουλίου, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Ελευσίνας. Με την ξενάγηση του Λευτέρης Χρυσοφάκης-, επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε με ανθρώπους της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε ένα κλάδο με εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές για τη χώρα μας.

Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος, αντανακλώνται άμεσα στην κοινωνική υποβάθμιση και την ανεργία που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος συμπεριλαμβάνεται και η προστασία του περιβάλλοντος, με βάση την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Είδαμε, λοιπόν, από κοντά την πρώτη τοποθέτηση συστήματος scrubber για τον καθαρισμό των καυσαερίων και ενημερωθήκαμε συνολικά για εναλλακτικούς τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.
Εργασίες, που μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να εκτελεστούν από την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Και φυσικά θα είμαστε δίπλα σε όλες αυτές τις δημιουργικές προσπάθειες και τους ανθρώπους τους, που αναβαθμίζουν και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Που θεμελιώνουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα!

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *