Νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ;

Την ÏŽρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να καταρρέει, να μην βρίσκει πολιτικÏŒ αφήγημα και οι εσωτερικές διαμάχες να μεγαλÏŽνουν στο Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα στελεχÏŽν που προέρχονται απÏŒ τον ΓιÏŽργο Παπανδρέου, ετοιμάζονται να κάνουν δική τους κίνηση. ÎŒπως μας τονίζουν οι πηγές μας, οι δυσαρεστημένοι με την ΦÏŽφη Γεννηματά, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης […]

kinal_in_0907_1

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να καταρρέει, να μην βρίσκει πολιτικό αφήγημα και οι εσωτερικές διαμάχες να μεγαλώνουν στο Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα στελεχών που προέρχονται από τον Γιώργο Παπανδρέου, ετοιμάζονται να κάνουν δική τους κίνηση. Όπως μας τονίζουν οι πηγές μας, οι δυσαρεστημένοι με την Φώφη Γεννηματά, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης και Δημήτρης Ρέππας σκέφτονται να επιχειρήσουν τη δημιουργία δικού τους κόμματος.

Όπως είναι γνωστό ο Χάρης Καστανίδης και ο Γιώργος Παπανδρέου πολλές φορές έχουν διαφοροποιηθεί στη Βουλή σε ψηφοφορίες κάτι που έχει ενοχλήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούσαν από την Φώφη Γεννηματά να τους διαγράψει.. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι ενοχλημένος από την μη εκλογή του ενώ και στην τελευταία του συνέντευξη στο Καρφί άφησε υπόνοιες ότι  “ένα μεγάλο μέρος του προοδευτικού κόσμου πιστεύει ότι ερωτοτροπούμε με την Δεξιά”.

Ο Δημήτρης Ρέππας επιμένει και εκείνος σ’ ένα σκληρό αντιδεξιό μέτωπο. Μάλιστα ο ίδιος σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες είχε προτείνει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.. Όπως χαρακτηριστικά τόνιζε “Ανοικτό διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ είχα προτείνει από τον Σεπτέμβριο του 2013, μιλώντας στην επετηρίδα για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος πώς γίνεται να είμαστε κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ ως Κεντροαριστερά αλλά να μην έχουμε διαύλους επικοινωνίας προς την άλλη πλευρά. Προβλέπω ότι ο διάλογος αυτός είναι αναπόφευκτος, αργά ή γρήγορα”.

Ο Χάρης Καστανίδης που έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή από την επίσημη θέση του κόμματος, με αφορμή την συζήτηση για τον ποινικό κώδικα, για ακόμα μια φορά βγήκε και διαφοροποιήθηκε επίσημα από τις θέσεις της Φώφης Γεννηματά, η οποία άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή του στο twitter ” Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα δεν μπορεί να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση. Η κυβέρνηση δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019. Οι σχετικές προβλέψεις να γίνουν στην εκλογική νομοθεσία. Όχι στον Π.Κ”.

Όπως τονίζουν οι πληροφορίες μας οι Καστανίδης, Καρχιμάκης και Ρέππας έχουν συχνή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και μελετούν τυχόν επόμενες κινήσεις…Πληθώρα στελεχών του Γιώργου Παπανδρέου απ όλη την Ελλάδα ζητούν αλλαγές. Άλλοι τονίζουν την ανάγκη δημιουργία νέου κόμματος, άλλοι ζητάνε ο Γιώργος Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές που έρχονται το 2021.

Ο χρόνος θα δείξει.. Πάντως στην Κεντροαριστερά κάτι τρέχει…

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *