Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις προσφύγων

Την ώρα που νησιά του Αιγαίου ασφυκτιούν από την εγκατάσταση προσφύγων ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να σταματήσει η Κυβέρνηση τις επαναπροωθήσεις.

refugees_1_1

Την ώρα που νησιά του Αιγαίου ασφυκτιούν από την εγκατάσταση προσφύγων ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να σταματήσει η Κυβέρνηση τις επαναπροωθήσεις.

Με δήλωση του ο τομεάρχης Μεταναστατευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Ψυχογιός, καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία για καθημερινές επαναπροωθήσεις ανθρώπων στη θάλασσα. Ο κύριος Ψυχογιός θεωρεί πως η Ελληνική Κυβέρνηση μ’ αυτό τον τρόπο τίθονται ανθρώπινες ζωές και οικογένειες σε κίνδυνο και ότι παραβιάζονται οι στοιχειώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προφανώς συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική του “Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα” που έλεγε κάποτε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Προφανώς και η Ελλάδα οφείλει να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί στο προσφυγικό αλλά το ίδιο οφείλει να κάνει και η υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν γίνεται ας πούμε να διαμαρτύρεται η Ύπατη Αρμοστεία για τις επαναπροωθήσεις που κάνει η χώρα μας η οποία έχει πάνω από 100.000 πρόσφυγες και να μην διαμαρτύρεται για χώρες που δεν δέχονται ούτε ένα πρόσφυγα. Η Ευρώπη οφείλει σύντομα ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες ελάφρυνσης της χώρας μας στο προσφυγικό και οι χώρες να μοιραστούν όπως τους αναλογεί τους πρόσφυγες.

Η Κυβέρνηση ορθώς εφαρμόζει την πολιτική του push-backs καθώς τα νησιά δεν αντέχουν άλλο.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *