Πλακιωτάκης: “Παραλάβαμε σήμερα το πρώτο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό”

FB_IMG_1596526343532

Παραλάβαμε σήμερα το πρώτο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό, το οποίο παρέχει όλες τις αναγκαίες συνθήκες για ασφάλεια διακομιδές ασθενών και αντιμετώπιση άμεσων αναγκών για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εδώ και πολλά χρόνια – σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. (Κ.Υ ΑΘΗΝΩΝ) – αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για να σωθούν ζωές. 

Η προμήθεια των τριών πρώτων σκαφών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου καλύπτοντας ιδιαίτερες ανάγκες σε νησιωτικές περιοχές με αυξημένα ποσοστά διακομιδών και παροχής βοήθειας. 

Τα σκάφη αυτά είναι ελληνικής κατασκευής, ενώ είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι όπου στελέχη της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων του Αρχηγείου του ΛΣ, κατάφεραν με τη συνεργασία των γιατρών του ΕΚΑΒ να δημιουργήσουν πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές, προάγοντας ελληνική καινοτομία στη σχεδίαση, απολύτως προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ειδικών αυτών περιπολικών σκαφών με τον ταυτόχρονο κοινωνικό τους ρόλο. Η προμήθεια των πρώτων σκαφών γίνεται μέσα από το Στρατηγικό Έργο «Παιώνας» και χρηματοδοτείται από το INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014-2020. Με ταχείς διαδικασίες προχωρήσαμε στην υλοποίηση της σχετικής σύμβασης ώστε το ιδιαίτερο αυτό καλοκαίρι του 2020, να έχουμε στη διάθεση μας αυτά τα σκάφη στη «μάχη» για τη θωράκιση των νησιών μας.

Ο ειδικός υγειονομικός εξοπλισμός που φέρουν τα ειδικά αυτά πνευστά σκάφη, τα καθιστούν πρότυπες κινητές μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας που θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας στους νησιώτες μας και τους επισκέπτες των νησιών. Παράλληλα εδραιώνεται το αδιαμφισβήτητο κοινωνικό πρόσωπο του λιμενικού στις περιοχές αυτές. Ο εξοπλισμός που διαθέτουν, είναι εφάμιλλος και ενδεχομένως ανώτερος από τα συνήθη ασθενοφόρα, ενώ διαθέτουν την αναγκαία εργονομία για ασφαλή και άνετη μεταφορά του ασθενούς και των συνοδών γιατρών ή διασωστών.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ, είναι να προχωρήσουμε στην προμήθεια τουλάχιστον τεσσάρων επιπλέον σκαφών, προκειμένου να καλυφθούν οι διαπιστωμένες ανάγκες σε Ιόνια Νησιά, Σποράδες, Αργοσαρωνικό και Σαμοθράκη. Μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουμε ήδη δρομολογήσει ενέργειες για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Το ΛΣ, εξοπλίζεται και αναβαθμίζεται προκειμένου να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και εδραιώνοντας το ρόλο του. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εργαζόμαστε μεθοδικά, αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που μας δίδονται και εμπιστευόμαστε τα στελέχη μας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στην πρώτη γραμμή. 
Οφείλουμε να παρέχουμε τα μέσα και τις διευκολύνσεις ώστε να φτάσει το μήνυμα της ασφαλείας παντού. 

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/live-teleth-enta3hs-peripolikoy-skafoys-katallhla-diamorfwmenoy-me-ygeionomiko-e3oplismo-sto-ls-elakt-1900/

#Πλακιωτάκης #ΕΚΑΒ #Λιμενικό #Σκάφος #ΥΝΑΝΠ

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *