Το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά τον Κώστα Χρονόπουλο

0669993

Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Χρονόπουλος

Ο Κώστας Χρονόπουλος υπήρξε ένα από τα πρώτα και πιο πιστά μέλη του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Η δράση του ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε νομικά.

Εκεί γνώρισε και την πιστή και αφοσιωμένη στο ΠΑΣΟΚ σύζυγό του, Λέτα. Μαζί έκαναν δύο παιδιά, την Αγγελική, δικηγόρο και τη Νατάσα. Η οικογένειά του καταγόταν από τα Καλάβρυτα. Είχε έρθει στη Δραπετσώνα μετά τον πόλεμο και εγκαταστάθηκε αρχικά στα οικήματα των Λιπασμάτων.

Ο Κώστας Χρονόπουλος, αρχικά γραμματέας στην ΕΔΗΝ, ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος του Δημάρχου Δραπετσώνας Χατζόπουλου την περίοδο1983-1986, Νομάρχης Ροδόπης 1987-1989. Εκλέχτηκε επί τρεις συνεχείς τετραετίες (1991-2002) Δήμαρχος Δραπετσώνας (1991-2002), εκλεγμένος από τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Συνασπισμού.

Υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια το Κίνημα Αλλαγής από κάθε θέση ευθύνης που του ζητήθηκε σε νομαρχιακές ή τοπικές επιτροπές. Είναι ο δήμαρχος που τη δεκαετία του ’90 προώθησε αποφασιστικά το θέμα της ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Στις θητείες του καταρτίστηκαν όλα τα σχέδια ανάπλασης, έκλεισαν τα λιπάσματα και δρομολογήθηκε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά.

Καλό ταξίδι σύντροφε Κώστα.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *