Νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ ο Γιώργος Στεργίου

230912193814_stergiou

Νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ είναι ο Γιώργος Στεργίου, ο οποίος ήταν  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διαθέτει 30 χρόνια εγχώριας και διεθνούς εμπειρίας που καλύπτει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Στην επαγγελματική του διαδρομή έχει συμβάλει από διάφορες θέσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας, στη διαχείριση αλλαγών και μετασχηματισμών για μείωση κόστους & επίτευξης διατηρήσιμης ανάπτυξης σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρίες και έχει συμμετάσχει σε σύνθετες πρωτοβουλίες με διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σήμερα εργάζεται ως Εκτελεστικός Διευθυντής Ανάπτυξης σε εταιρεία τεχνικών συμβούλων.

Είναι μη εκτελεστικό μέλος θυγατρικής εταιρείας διεθνούς ομίλου που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πλωτών θαλασσίων αιολικών πάρκων.

Από το 1994, που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, εργάσθηκε σε διεθνείς εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας και της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας αστικών μεταφορών καθώς και μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών της αγοράς ενέργειας και των μεταφορών. Έχει θητεύσει επίσης ως Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Καταναλωτή και ως Ειδικός Γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Η επιλογή του σε αυτή τη θέση συνδέεται με τον διευρυμένο ρόλο που καλείται η ΕΥΔΑΠ να παίξει στη διαχείριση των υδάτινων πόρων όχι μόνο στην περιφέρεια Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με βιώσιμο τρόπο. Σε μια συγκυρία όπου η εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει  αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Βασική προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση του επενδυτικού πλάνου και η ψηφιοποίηση των λειτουργιών προς όφελος των καταναλωτών.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *