Αξίζει ο κάθε Μέσι 1 δις;

football-money

2020. Μια χρονιά που η παγκόσμια οικονομία καταρρέει εξαιτίας μιας πανδημίας η οποία εκτός από την οικονομική καταστροφή έχει στο πέρασμα αφήσει σχεδόν 1 εκατομμύριο νεκρούς. Την ίδια ώρα σε τρίτες χώρες παιδιά πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης φαγητού, έλλειψης νερού, έλλειψης ιατρικής περίθαλψης και πολέμων. Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητάει χρηματοδότηση για να ενισχυθεί η προσπάθεια εξεύρεσης του εμβολίου για όπως είπαμε και πριν, μεγαλύτερες πανδημίες. Ταυτόχρονα η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της κάθε χώρας στον δημόσιο τομέα υγείας.

Την ίδια ώρα την δεκαετία που κλείσαμε η Ελλάδα και οι χώρες του Νότου έχουν δει τις οικονομίες τους να καταρρέουν, εκατομμύρια άνθρωποι να χάνουν τις δουλείες τους, συνταξιούχοι να χάνουν τα 2/3 της σύνταξής τους και οι υπάλληλοι να χάνουν το 1/3 του μισθού τους. Με συνέπεια να αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός, να αυξάνονται τα ακροδεξιά κόμματα και στην επιφάνεια να έρχονται ακροδεξιοί ή επικίνδυνοι τυχοδιώκτες στην εξουσία.

Στο αποκορύφωμα όλου αυτού του αρμαγεδώνα έρχεται για ακόμη μια φορά το ποδόσφαιρο να προκαλέσει τον απλό κόσμο. Τον υγιή φίλαθλο κόσμο. Η Μάντσεστερ Σίτυ δίνει λέει στον Λιονέλ Μέσι, τον κατ ομολογία όλων, καλύτερο παίκτη στον κόσμο αυτή τη στιγμή αλλά και έναν από τους καλύτερους που έχουν περάσει, 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (!!!) για 5 χρόνια. Το αν το αξίζει πιστεύω ότι η πλειοψηφία του κόσμου θα πει πως όχι. Πιστεύω ακόμα και ο ίδιος ο παίκτης το γνωρίζει. Εδώ όμως δημιουργούνται κάποια εύλογα ερωτήματα:

  • Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ τι ρόλο παίζουν; Είναι απλοί θεατές ή θα επέμβουν;
  • Πρέπει να μπει ένα πλαφόν στα ποσά των μεταγραφών; Πχ όπως έχει το NBA
  • Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε; Αλήθεια οι οπαδοί των ομάδων γιατί δεν αντιδρούν;

Αν τελικά αποδειχθεί ότι το όπιο του λαού είναι το ποδόσφαιρο δυστυχώς είμαστε ηττημένοι. Και έχουμε συμβάλει όλοι σ αυτό

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *