Καντέρ: “Πολιτικά παιχνίδια από τον Ερντογάν. Λυπάμαι…”

Kanter1

Ο Ενές Καντέρ είναι πολέμιος του καθεστώτος Ερντογάν και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει την Αγια-Σοφιά σε τζαμί.

«Θεωρώ πως είναι ένα ακόμη από τα παιχνίδια του και το κίνητρό του είναι πολιτικό. Η Τουρκία έχει ήδη αρκετά τζαμιά στην περιοχή αυτή και δεν είναι καν μισογεμάτα. Γιατί λοιπόν να μετατρέψει μια εκκλησία σε τζαμί; Λυπάμαι για τους Χριστιανούς φίλους μου, γιατί η Αγιά Σοφιά είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως μουσουλμάνος, η απόφαση του Ερντογάν με πονά και με θλίβει. Όσο ήμουν στην Τουρκία είχα πολλούς Χριστιανούς φίλους, είναι ταπεινοί και ευγενικοί άνθρωποι», τόνισε ο Τούρκος σέντερ των Σέλτικς μιλώντας στο δίκτυο CBN.

Στη συνέχεια έβαλε κατά των μεθόδων που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν. «Η Τουρκία είναι πρώτη στον κόσμο σε φυλάκιση δημοσιογράφων. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου, έκφρασης και θρησκείας στη χώρα. Δεν υπάρχει δημοκρατία, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα. Κι επειδή εγώ απλώς μιλάω για αυτά τα ζητήματα, η κυβέρνηση με έχει ανακηρύξει τρομοκράτη. Εγώ το μόνο που τρομοκρατώ είναι τα καλάθια. Για τη στάση μου αυτή λαμβάνω καθημερινά απειλές για τη ζωή μου. Όμως στις ΗΠΑ νιώθω ασφαλής. Ακόμη δεν έχω πάρει όμως την υπηκοότητα και αν φύγω από την Αμερική, μπορεί να με εκδώσουν στην Τουρκία. Ο κόσμος ξέρει τη δική μου ιστορία γιατί παίζω στο ΝΒΑ, αλλά υπάρχουν χιλιάδες ακόμη άνθρωποι που είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από μένω. Γι’ αυτό και εξακολουθώ να μιλάω ανοιχτά για όσα γίνονται στην Τουρκία».

Πηγή: SportFM

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *