Με κορωνοϊο νοσηλεύτηκε ο Ιτούδης

itoudis

«Αρχικά, παρουσιάστηκε ένας απλός πυρετός. Είχα κάνει τεστ, διότι ένα φιλικό μου πρόσωπο βρέθηκε θετικό. Αμέσως υποβλήθηκα σε τεστ, μολονότι τα επόμενα 24ωρα θα έκανα για να ταξιδέψω μαζί με τους συνεργάτες μου και τον Μιλουτίνοβ για τη Μόσχα. Βρέθηκα θετικός και από εκεί και πέρα ενημέρωσα αρμόδιους φορείς και είχα επικοινωνία με τους γιατρούς. Ο πυρετός συνέχισε να επιμένει και παρακολουθούσαμε τον οργανισμό με αιματολογικές εξετάσεις.

Όταν διαπιστώθηκε πως κάποιες τιμές άρχισαν λίγο να ανεβαίνουν, οι γιατροί στο Σωτηρία μου συνέστησαν να κάνω εισαγωγή προκειμένου να λάβω ενδοφλέβια αγωγή και να αντιμετωπίσουμε τον πυρετό πιο επιθετικά.Χωρίς αμφιβολία είναι εμπειρία ζωής.

Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι ο ιός είναι εδώ. Είναι δίπλα μας. Ο ιός, όπως μου είπαν στο νοσοκομείο η εξαιρετική επίκουρη καθηγήτρια της Γ’ παθολογικής κλινικής του Σωτηρία, Γαρυφαλλιά Πουλάκου αλλά και οι γιατροί Καλομοίρα Αθανασίου, Ιωάννης Τρόντζας, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Αθηνά Δαπέργολα, που έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν εμένα και όλους όσοι δίνουν τη μάχη τους με τον ιό, είναι πολύ επιθετικός. Μεταλλάσσεται και έχει πολύ επιθετική συμπεριφορά. Δεν πρέπει να τον αγνοούμε. Δεν κάνει διακρίσεις και αποδεικνύεται ότι προσβάλλει και πιο μικρές ηλικίες από ό,τι αρχικά εκτιμούσαν οι ειδικοί. Ο οργανισμός κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους υπόλοιπους

Ήταν καταλυτική η προσέγγισή της κυρίας Πουλάκου . Ήρθε να μου μιλήσει και αφού είπαμε τα προκαταρκτικά, ένα ιστορικό που πάντα λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μου είπε: “κ. Ιτούδη, εδώ πλέον τα πράγματα αλλάζουν. Οι ρόλοι αλλάζουν. Εδώ είμαι εγώ ο κόουτς και εσείς ο παίκτης”. Και επειδή είμαι πειθαρχημένο άτομο, αλλά και ως προπονητής επιζητώ από τους παίκτες μου πειθαρχία, ως όφειλα άκουσα τις οδηγίες της κόουτς μου και νικήσαμε τον αγώνα που δώσαμε μαζί. Με εκείνη και τους άλλους γιατρούς, που ξαναλέω ότι ευγνωμονώ. Ακολούθησα τις εντολές και πήγαν όλα καλά. Η κουβέντα που μου είπε ήταν καταλυτική και θα τη θυμάμαι για πάντα»

Τα παραπάνω αποτελούν τα λόγια του Δημήτρη Ιτουδη από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του με covid-19.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ μίλησε για τα συμπτώματα που παρουσίασε και τον τρόπο που το αντιμετώπισε, εφιστώντας την προσοχή σε όλους όσοι δεν αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητά του.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *