Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας στο Σύνταγμα, ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας ενός εκ των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ανακοίνωσε τη λήξη της κινητοποίησής του, δηλώνοντας πως τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν.
Η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως η απεργία σταμάτησε καθώς έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα των οικογενειών των θυμάτων να προτείνουν εμπειρογνώμονες και να προσλάβουν δικούς τους τεχνικούς συμβούλους στην έρευνα.
> «Η απεργία πείνας σταματάει σήμερα. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους», είπε καταχειροκροτούμενος ο Πάνος Ρούτσι, ευχαριστώντας όσους στάθηκαν στο πλευρό του.
«Αύριο 6:30 εδώ, να χαρούμε έστω και λίγο τη μεγάλη νίκη», πρόσθεσε συγκινημένος.
Νωρίτερα, ο ίδιος είχε ζητήσει πλήρη διαφάνεια και συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των οικογενειών σε όλες τις εξετάσεις που σχετίζονται με το δυστύχημα, δηλώνοντας ότι ζει «με πόνο και κούραση, αλλά με υπομονή και επιμονή».
Από το Σύνταγμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τη λήξη της απεργίας «νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι», υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας του Πάνου νίκησε τη συσκότιση και τη συγκάλυψη. Ανασύρονται οι δικογραφίες και ανοίγει ξανά η έρευνα για τις αιτίες θανάτου του Ντένις».
Η υπόθεση των Τεμπών, σχεδόν δύο χρόνια μετά, εξακολουθεί να συγκλονίζει και να προκαλεί κύμα αντίδρασης για την ανάγκη δικαιοσύνης και διαφάνειας.